Ελεύθερα Πανεπιστήμια (Πρόγραμμα 2016-2017)

Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στη Λάρνακα 

Ο Δήμος Λάρνακας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Προοδευτική Κίνηση Λάρνακας συνεχίζουν για 18η χρονιά τη διοργάνωση του Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στη Λάρνακα με τη στήριξη για 5ο συνεχόμενο έτος και του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου.
Πρόκειται για σειρά εκλαϊκευμένων διαλέξεων, οι οποίες είναι ανοικτές για το κοινό και προσφέρουν την ευκαιρία στο ευρύτερο σύνολο να ενημερωθεί για διάφορα θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος.
 
Οι συγκεκριμένες διαλέξεις πραγματοποιούνται από μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ
εμπλουτίζονται με τη συμμετοχή μελών ΔΕΠ ξένων Πανεπιστημίων, καθώς επίσης και ειδικών από επιστημονικά ινστιτούτα και οργανισμούς.
Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη και τέταρτη Τρίτη του μήνα, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών που στεγάζεται στο Κτήριο της πρώην Οθωμανικής Τράπεζας, Πλατεία Βασιλέως Παύλου και Ζήνωνος Κιτιέως αρ. 1 στη Λάρνακα, μεταξύ 7:15μ.μ. και 8:30μ.μ. και μεταδίδονται παγκύπρια σε απ' ευθείας μετάδοση από το Πρώτο Πρόγραμμα του Ραδιοφώνου του ΡΙΚ (97.2).
 
Η διάρκεια των διαλέξεων είναι περίπου 45 λεπτά και στη συνέχεια ακολουθεί συζήτηση μέχρι τις 9:00μμ. Το κοινό το οποίο παρακολουθεί τη διάλεξη μπορεί να απευθύνει ερωτήσεις. Το Γραφείο Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Δήμος Λάρνακας και η Προοδευτική Κίνηση Λάρνακας συνεργάζονται για την προετοιμασία του προγράμματος και την καλύτερη προβολή του. Σχετικές ανακοινώσεις τύπου δίνονται στα ΜΜΕ πριν και μετά από κάθε διάλεξη με ορισμένες επιπρόσθετες πληροφορίες αναφορικά με το περιεχόμενο της διάλεξης για την
καλύτερη ενημέρωση του κοινού.
 
Κατά την Τελετή Λήξης κάθε χρόνου απονέμονται ειδικά Πιστοποιητικά Παρακολούθησης σε όσους παρευρεθούν σε όλες τις διαλέξεις.
 
Οργανωτική Επιτροπή:
 
Άκης Ιωάννου, Πολιτιστικός Λειτουργός Δήμου Λάρνακας
 
Πέτρος Κρασάς, Πρόεδρος Προοδευτικής Κίνησης Λάρνακας
 
Δόξα Κωμοδρόμου, Λειτουργός, Γραφείο Εκδηλώσεων Πανεπιστημίου Κύπρου
 
Ελεάνα Μιλτιάδους, Γραφείο Εκδηλώσεων, Πανεπιστήμιο Κύπρου
 
Πληροφορίες:
Τηλ.: +357 24657745 (Δήμος Λάρνακας)
Τηλ.: +357 22894304 (Πανεπιστήμιο Κύπρου)
 
Ραδιοφωνική Επιμέλεια: Κώστας Μιχαηλίδης, Δημοσιογράφος ΡΙΚ
 
Χορηγός Επικοινωνίας: ΡΙΚ, Εφημερίδα «Πολίτης», UCY VOICE 95.2 fm
 
Πρόγραμμα Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου
 
 
Ο Δήμος Αμμοχώστου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός Capital διοργανώνουν σειρά ανοικτών διαλέξεων από μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται δε από διαλέξεις μελών του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.
 
Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Αμμοχώστου στη Λεμεσό φιλοδοξεί να προσφέρει για 13η συνεχή χρονιά την ευκαιρία στο κοινό της Λεμεσού και του Κατεχόμενου Δήμου Αμμοχώστου να ενημερωθεί μέσα από εκλαϊκευμένες διαλέξεις για διάφορα επιστημονικά θέματα επίκαιρου και διαχρονικού ενδιαφέροντος.
 
Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται ημέρα Δευτέρα στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης», στο κτήριο «Αντρέας Θεμιστοκλέους» και ώρα 7:30 μ.μ. Οι εισηγήσεις είναι διάρκειας 45 περίπου λεπτών. Με την ολοκλήρωση των διαλέξεων, κατά την τελετή λήξηs, θα απονεμηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης στο κοινό που θα συμμετάσχει στο θεσμό κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.
 
Οργανωτική Επιτροπή:

Νίκος Κάρουλλας, Δημοτικός Σύμβουλος, Δήμος Αμμοχώστου, Πρόεδρος Επιτροπής Πολιτιστικών Εκδηλώσεων

Μαριλένα Μανώλη, Λειτουργός Διαφώτισης και Πολιτιστικών Θεμάτων,Δήμος Αμμοχώστου

Ηλίας Βασιλείου, Λειτουργός, Γραφείο Εκδηλώσεων, Τεχνολογικό Πανεπστήμιο Κύπρου

Κωνσταντίνος Αθανασίου, Αρχισυντάκτης Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού Capital

Δόξα Κωμοδρόμου, Λειτουργός, Yπεύθυνη Γραφείου Εκδηλώσεων, Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ελεάνα Μιλτιάδους, Γραμματέας, Γραφείο Εκδηλώσεων, Πανεπιστήμιο Κύπρου

Πληροφορίες:
 
Γραφείο Εκδηλώσεων Πανεπιστημίου Κύπρου, τηλ.: 22894305Δήμος Αμμοχώστου, τηλ.: 25335407, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, τηλ.: 25002415
 
Χορηγοί Επικοινωνίας:
Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ
UCY VOICE 95.2 fm
 
Πρόγραμμα Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αμμοχώστου
 
  
Ο Δήμος Γεροσκήπου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ράδιο Πάφος 93.7 fm διοργανώνουν από κοινού σειρά διαλέξεων, με την ονομασία «Ιεροκήπειον Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στην Πάφο». Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει την ευκαιρία στο κοινό της Γεροσκήπου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας Πάφου, να ενημερωθεί μέσα από εκλαϊκευμένες διαλέξεις για επιστημονικά θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος.
 
Οι διαλέξεις είναι ανοικτές για το κοινό και δίνονται από μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου, την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Κέντρου Γεροσκήπου. Οι διαλέξεις εμπλουτίζονται και με τη συμμετοχή μελών διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού ξένων Πανεπιστημίων, καθώς επίσης και ειδικών από επιστημονικά ινστιτούτα και οργανισμούς.
 
Όλες οι διαλέξεις αρχίζουν στις 7:00 μ.μ. και μεταδίδονται απευθείας από τον τοπικό ραδιοσταθμό «Ράδιο Πάφος» 93.7fm. Με την ολοκλήρωση των διαλέξεων, κατά την τελετή λήξης απονέμονται τα πιστοποιητικά παρακολούθησης στο κοινό που θα συμμετάσχει στο θεσμό κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.
 
Οργανωτική Επιτροπή:

Μιχάλης Παυλίδης, Δήμαρχος Γεροσκήπου

Νίκος Π. Παλιός, Λειτουργός Πολιτιστικών Θεμάτων και Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Γεροσκήπου

Φώτης Νικολαϊδης, Διευθυντής «Ράδιο Πάφος»

Δόξα Κωμοδρόμου, Λειτουργός Γραφείου Εκδηλώσεων Πανεπιστημίου Κύπρου

Ελεάνα Μιλτιάδους, Γραμματέας Γραφείου Εκδηλώσεων Πανεπιστημίου Κύπρου

Χορηγοί Επικοινωνίας:
Eφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ
UCY VOICE 95.2 fm
 
Πληροφορίες:
Δήμος Γεροσκήπου, τηλ. 26960857/67
Γραφείο Εκδηλώσεων Πανεπιστημίου Κύπρου, τηλ. 22894305
 
Πρόγραμμα Ιεροκηπείου Ελεύθερου Πανεπιστημίου
 
 
Το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Ελληνική Κυπριακή Αδελφότητα, υπό την αιγίδα της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου, με χορηγία της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας και του Ελληνικού Κυπριακού Κοινοτικού Ιδρύματος, διοργανώνουν για 14η συνεχόμενη χρονιά, σειρά εκλαϊκευμένων διαλέξεων, ανοικτών για το κοινό, με την ονομασία, Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στην Ομογένεια του Λονδίνου.
 
Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει την ευκαιρία στο ευρύ κοινό της παροικίας του Λονδίνου να ενημερωθεί, μέσα από εκλαϊκευμένες διαλέξεις, για διάφορα επιστημονικά θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος. Το πρόγραμμα παρέχει επίσης την ευκαιρία για γνωριμία και ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ των μελών της παροικίας και του Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο επεκτείνει την επιστημονική και την κοινωνική προσφορά του προς τους απόδημους Κυπρίους του Ηνωμένου Βασιλείου.
 
Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται την 3η Πέμπτη κάθε μήνα στο Οίκημα της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας (Britannia Road, North Finchley, London N12 9RU), στις 8:00 μ.μ. και διαρκούν μέχρι και τις 9:30 μ.μ. Η διάρκεια της διάλεξης είναι περίπου 45 λεπτά και ο υπόλοιπος χρόνος διατίθεται για συζήτηση. Οι διαλέξεις μεταδίδονται από τον ελληνικό ραδιοσταθμό (LGR) και από τον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό του Λονδίνου (Hellenic T.V.)
 
Στην προβολή του προγράμματος συμβάλλουν οι χορηγοί επικοινωνίας:
εφημερίδες «Ελευθερία» και «Παροικιακή», ο Ραδιοφωνικός Σταθμός LGR και ο τηλεοπτικός σταθμός "Hellenic TV1" για τη Μεγάλη Βρετανία και το ΡΙΚ, το ΚΥΠΕ και η εφημερίδα «Πολίτης» για την Κύπρο.
Κατά την Τελετή Λήξης κάθε χρόνου απονέμονται Ειδικά Πιστοποιητικά Παρακολούθησης σε όλους όσοι παρευρεθούν σε όλες τις διαλέξεις.
 
Οργανωτική Επιτροπή:

Νίνος Κουμέττου

Νίκος Αργυρίδης

Ανδρέας Καραολής

Σάββας Παυλίδης

Συντονισμός:

Ανδρέας Καραολής, Γραμματέας Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας, Λονδίνο

Δόξα Κωμοδρόμου,Λειτουργός, Γραφείο Εκδηλώσεων Πανεπιστημίου Κύπρου

Ελεάνα Μιλτιάδους, Γραμματέας, Γραφείο Εκδηλώσεων Πανεπιστημίου Κύπρου

Πληροφορίες:

Γραφείο Εκδηλώσεων Πανεπιστημίου Κύπρου, Τηλ.: +357 22894305

Οίκημα Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας Λονδίνου, Britannia Road, London 9RU

Τηλ.: +447956849094 και +44208445999,email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

 Πρόγραμμα Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Ομογένεια του Λονδίνου
 
 
Η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας–Αμμοχώστου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνουν για έκτη χρονιά το Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι. Στόχος του Ελεύθερου Πανεπιστημίου είναι η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού μέσα από εκλαϊκευμένες διαλέξεις για επίκαιρα, σύγχρονα και διαχρονικά θέματα. Μέσα από τον κοινωνικό και πολιτιστικό αυτό θεσμό, το Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου επιδιώκει να συμβάλει στην πολιτιστική και πνευματική αναβάθμιση της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.
 
Για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, το πρόγραμμα των διαλέξεων παρουσιάζει κάποιες πρωτοτυπίες (συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, βιωματικά εργαστήρια), ώστε αυτό να γίνει περισσότερο βιωματικό, ενώ όλες οι διαλέξεις εντάσσονται στον γενικότερο τίτλο «Πολιτισμός της Ειρήνης».
 
Οι ομιλητές, Ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου Κύπρου και άλλες σημαντικές προσωπικότητες από την Κύπρο και το εξωτερικό, θα έχουν τη δυνατότητα, μέσα από τις εισηγήσεις τους, να παρουσιάσουν τις διάφορες πτυχές του θέματος «Πολιτισμός της Ειρήνης» και να έρθουν σε εποικοδομητικό διάλογο με τους κατοίκους της μητροπολιτικής περιφέρειας Κωνσταντίας-Αμμοχώστου.
 
Οι διαλέξεις, που θα πραγματοποιούνται στον Παλαιό Nαό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, μια φορά τον μήνα (από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο), έχουν δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει αλληλεπίδραση και επικοινωνία εισηγητών και παρευρισκομένων. Είναι διάρκειας 45 λεπτών, ενώ θα ακολουθεί συζήτηση. Οι διαλέξεις μεταδίδονται ζωντανά από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως (www.imconstantias.org.cy) και ηχογραφημένες από τον ραδιοσταθμό του Πανεπιστημίου Κύπρου, UCYvoice (95.2 FM).
 
Με την ολοκλήρωση των διαλέξεων, κατά την τελετή λήξης (18 Μαΐου 2017), θα απονεμηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης στο κοινό που συμμετείχε στον θεσμό κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Οργανωτική Επιτροπή:

Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειος

Θεόδωρος Πυρίλλης, Δήμαρχος Παραλιμνίου

Γιάννης Καρούσος, Δήμαρχος Αγίας Νάπας

Άντρος Καραγιάννης, Δήμαρχος Δερύνειας

Γεώργιος Τάκκας, Δήμαρχος Σωτήρας

Σταύρος Φωτίου, Καθηγητής, Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,Πανεπιστήμιο Κύπρου

Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς, Πρωτοσύγκελλος Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας-Αμμοχώστου

Δρ Γεώργιος Κάκκουρας, Επιθεωρητής Θρησκευτικών Μέσης Εκπαίδευσης, Συνεργάτης Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας-Αμμοχώστου

Πρωτοπρεσβύτερος Χριστόδουλος Χριστοδούλου, Γραφείο Πνευματικής Διακονίας Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας-Αμμοχώστου

Δόξα Κωμοδρόμου, Λειτουργός Γραφείου Εκδηλώσεων Πανεπιστημίου Κύπρου

Ελεάνα Μιλτιάδους, Γραφείο Εκδηλώσεων Πανεπιστημίου Κύπρου

Χορηγοί Επικοινωνίας:

ΡΙΚ
Ράδιο Πολιτεία
Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ
Ιστοσελίδα Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας-Αμμοχώστου (www.imconstantias.org.cy)
Ραδιοφωνικός Σταθμός Πανεπιστημίου Κύπρου UCYvoice

ΧΟΡΗΓΟΣ: ΣΠΕ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΡΙΩΝ

Πρόγραμμα Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι
 
 
Οι Κατεχόμενοι Δήμοι Επαρχίας Κερύνειας (Κερύνεια, Λάπηθος, Καραβάς) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου συνδιοργανώνουν για 5η συνεχόμενη χρονιά σειρά διαλέξεων με την επωνυμία «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Κατεχόμενων Δήμων Επαρχίας Κερύνειας».
 
Πρόκειται για σειρά εκλαϊκευμένων διαλέξεων, οι οποίες είναι ανοικτές για το κοινό και προσφέρουν την ευκαιρία στο ευρύτερο σύνολο να ενημερωθεί για διάφορα θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος. Οι συγκεκριμένες διαλέξεις πραγματοποιούνται από μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ εμπλουτίζονται με τη συμμετοχή μελών ΔΕΠ άλλων Πανεπιστημίων, καθώς επίσης και ειδικών από επιστημονικά ινστιτούτα, οργανισμούς και άλλους ερευνητές. Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται κάθε 1 η ή 2η Πέμπτη έκαστου μήνα στο Οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, Οδός Μιλήτου 2 στο Στρόβολο, μεταξύ 7:30μ.μ. και 9:00μ.μ.
 
Η διάρκεια των διαλέξεων είναι περίπου 45 λεπτά και στη συνέχεια ακολουθεί συζήτηση μέχρι τις 9:00μμ. Το κοινό το οποίο παρακολουθεί τη διάλεξη μπορεί να απευθύνει ερωτήσεις. Το Γραφείο Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου και οι Κατεχόμενοι Δήμοι Επαρχίας Κερύνειας συνεργάζονται για την προετοιμασία του προγράμματος και την καλύτερη προβολή του.
 
Σχετικές ανακοινώσεις τύπου δίνονται στα ΜΜΕ με επιπρόσθετες πληροφορίες αναφορικά με το περιεχόμενο της διάλεξης για καλύτερη ενημέρωση του κοινού. Κατά την Τελετή Λήξης κάθε χρόνου απονέμονται ειδικά Πιστοποιητικά Παρακολούθησης σε όσους παρευρεθούν σε όλες τις διαλέξεις.
 
Οργανωτική Επιτροπή:
Γλαύκος Καριόλου, Δήμαρχος Κερύνειας
Νεοπτόλεμος Κότσαπας, Δήμαρχος Λαπήθου
Ιωάννης Παπαϊωάννου, Δήμαρχος Καραβά
Δόξα Κωμοδρόμου, Λειτουργός, Γραφείο Εκδηλώσεων Πανεπιστημίου Κύπρου
Ελεάνα Μιλτιάδους, Γραμματέας, Γραφείο Εκδηλώσεων Πανεπιστημίου Κύπρου
 
Πληροφορίες:
Τηλ.: +357 22516937 (Γραφείο Δήμου Καραβά)
Τηλ.: +357 22894305 (Γραφείο Εκδηλώσεων, Πανεπιστήμιο Κύπρου)
 
Ώρα έναρξης διαλέξεων: 7:30 μ.μ.

Χορηγός Επικοινωνίας: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ

Ραδιοφωνικός Σταθμός Πανεπιστημίου Κύπρου UCYvoice
 
Πρόγραμμα Ελεύθερου Πανεπιστημίου Κατεχόμενων Δήμων Επαρχίας Κερύνειας