Junior Archievement StartUp 2022

Η Πολυτεχνική Σχολή σε συνεργασία με το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης θα συντονίσει ομάδες φοιτητών/τριών για συμμετοχή στο πρόγραμμα Junior Achievement StartUp 2022. Η Πολυτεχνική Σχολή είχε σημαντικές επιτυχίες με προηγούμενες συμμετοχές στο πρόγραμμα αυτό. 

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 31 Ιανουαρίου 2022 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο 2022 με τον Εθνικό Διαγωνισμό. Το πρόγραμμα του Junior Achievement StartUp υλοποιείται σε 20+ χώρες της Ευρώπης με τη συμμετοχή άνω των 20.000 φοιτητών/τριών ετησίως. Δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές/τριες 18-30 ετών να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα και τους βοηθάει να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους σε διάφορους τομείς και δραστηριότητες μιας επιχείρησης. Οι φοιτητές/τριες δημιουργούν ομάδες και εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη μιας επιχειρηματικής ιδέας, έχοντας υποστήριξη από καθηγητές τους και μέντορες (οι μέντορες προέρχονται από τον επιχειρηματικό κόσμο και ανατίθενται από τον τοπικό οργανισμό). 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του οργανισμού Junior Achievement Κύπρου https://jacyprus.org/el/startup/ 

Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας, προγραμματίζεται παρουσίαση του προγράμματος Junior Achievement StartUp και ενημέρωση για τις λεπτομέρειες συμμετοχής στον Εθνικό Διαγωνισμό από τους διοργανωτές του προγράμματος, Junior Achievement Κύπρου. 

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022, 17:30 - 18:30 

  

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η παρουσίαση θα γίνει μέσω Zoom. Εγγραφείτε στον σύνδεσμο https://bit.ly/3Kc3BXg για να λάβετε τους κωδικούς σύνδεσης.

ja2022 invitation

Βραβείο "Διακεκριμένος Ερευνητής 2021" στον Δρ. Τριαντάφυλλο Στυλιανόπουλο

Το Βραβείο «Διακεκριμένος Ερευνητής 2021», στον τομέα «Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική», απονεμήθηκε στον Δρ. Τριαντάφυλλο Στυλιανόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Επικεφαλής του Εργαστηρίου Βιοφυσικής του Καρκίνου.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

stylianopoulos

Η Συμβουλευτική Ομάδα Ακαδημαϊκών του Πανεπιστημίου Κύπρου τοποθετείται για τη μετακίνηση του εργοστασίου ασφαλτικού σκυροδέματος από το Τσέρι στο Μιτσερό

Διαβάστε το Δελτίου Τύπου εδώ.


Κατάταξη Σανγκάης - Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών έχει καταταχθεί στα κορυφαία 201-300 τμήματα ΗΜΜΥ στον κόσμο στην τελευταία κατάταξη της Σαγκάης.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

logo ece

Συμφωνία του του Διεθνούς Κέντρου Νηρέα του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Τμ. Αναπτύξεως Υδάτων

Στo πλαίσιo της Σύστασης (ΕΕ) 2021/472 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 17ης Μαρτίου 2021 σχετικά με μια κοινή προσέγγιση για την καθιέρωση συστηματικής επιτήρησης του SARS-CoV-2 και των παραλλαγών του στα λύματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Ερευνητικό Κέντρου Νερού Νηρέας του Πανεπιστημίου Κύπρου υπέγραψε την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021, Συμφωνία με το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, σε συνεργασία με το Τμήμα Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας (ΙΥ&ΥΔΥ) του Υπουργείου Υγείας, για σύναψη Ερευνητικής Συνεργασίας, με στόχο την καθιέρωση ενός Εθνικού συστήματος επιτήρησης των αστικών λυμάτων στην Κύπρο και τη συλλογή δεδομένων για τον ιό SARS-CoV-2 και τις παραλλαγές του στα λύματα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

logo nireas

Δελτίο Τύπου Εργαστηρίου - Νησίδας Αριστείας Περιβαλλοντικής Ρευστομηχανικής

Με αφορμή τις αναφορές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την επίδραση της πυρκαγιάς στην περιοχή Γερίου-Ιδαλίου και την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας ως συνέπεια, το Εργαστήριο-Νησίδα Αριστείας Περιβαλλοντικής Ρευστομηχανικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου εξέδωσε το ακόλουθο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στους πιο κάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε βίντεο σχετικά με την μελέτη για την επιβάρυνση στην ποιότητα του αέρα από την πυρκαγιά στο Γέρι:

nisida logo

EMPHASIS Research Centre - Newsletter

EMPHASIS NEWS - April 2021 - Issue No.6

emphasis logo University of Cyprus en

17 φοιτητές του Πανεπ. Κύπρου συμμετείχαν στο Πρόγραμμα “Seeds for the Future 2021”

Δεκαεπτά φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετείχαν στο Πρόγραμμα “Seeds for the Future 2021”, το οποίο διοργανώθηκε από τον Κινέζικο κολοσσό τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και υπηρεσιών Huawei, διαδικτυακά, από τις 31 Μαΐου 2021 μέχρι τις 7 Ιουνίου 2021.

Οι φοιτητές/τριες, που είχαν την δυνατότητα συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, προέρχονται από τα Τμήματα Πληροφορικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, και Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 
72 0.SEEDS

Τελετή Αποφοίτησης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου - 2021

Κωνσταντίνος Πετρίδης: "Νιώθουμε υπερήφανοι για το Πανεπιστήμιο Κύπρου"

150 πτυχία απονεμήθηκαν στην τελετή αποφοίτησης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Διαβάστε το άρθρο στο ΠαιδείαNews εδώ.


Τελικός και Τελετή Βράβευσης "StartUp 2020": Η Eleutho κατέκτησε την κορυφή

Επιχειρηματική ιδέα της χρονιάς 2021 αναδείχθηκε η ιδέα της ομάδας Eleutho Diagnostics, η οποία στοχεύει στις ακριβείς προβλέψεις εάν μια γυναίκα θα γεννήσει κανονικά ή πριν από τον χρόνο της. Με τη χρήση ενός αλγορίθμου, τεχνητής νοημοσύνης και αισθητήρων EHG, ο γυναικολόγος θα ενημερωθεί από την πλατφόρμα για την πρόβλεψη της πρόωρης γέννησης και στη συνέχεια θα συμβουλεύει την έγκυο γυναίκα, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επιπλοκές.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


EMPHASIS Research Centre - Newsletter

EMPHASIS NEWS - April 2021 - Issue No.5

emphasis logo University of Cyprus en

Στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως 28 ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου Κύπρου

28 ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου Κύπρου περιλαμβάνονται στην ανανεωμένη, για το 2020, κατάταξη των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου με τίτλο, “Data for updated science-wide author databases of standardized citation indicators”. Η κατάταξη, που δημοσιεύθηκε από ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Stanford (ΗΠΑ), βασίζεται σε αριθμό δεικτών με επίκεντρο τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους κατά τη διάρκεια του έτους 2019 και αφορά σε αξιολόγηση των δεικτών αυτών για πέραν των 8.000.000 επιστημόνων ανά το παγκόσμιο.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


IRIDA

IRIDA Newsletter - April 2021 - Issue No.1

Το Ερευνητικό Κέντρο Τεχνολογιών Επικοινωνίας, ΙΡΙΔΑ, είναι ένα πρόσφατα εγκατεστημένο ερευνητικό κέντρο στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου, που διεξάγει τόσο βασική όσο και εφαρμοσμένη έρευνα στον ευρύ τομέα της θεωρίας ασύρματης επικοινωνίας και των εφαρμογών της.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Νέο ερευνητικό έργο “ARTION” (Artificial Intelligence Knowledge Network)

Το Κέντρο Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομία «Κοίος» του Πανεπιστημίου Κύπρου συντονίζει νέο ερευνητικό έργο με το ακρωνύμιο “ARTION” (Artificial Intelligence Knowledge Network), το οποίο στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου ανταλλαγής γνώσεων στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών.

Περισσότερες πληροφορίες βρείτε εδώ.

artion logo

EMPHASIS Research Centre - Newsletter

EMPHASIS NEWS - April 2021 - Issue No.4

emphasis logo University of Cyprus en

Picture Nireas 1024x576 logo nireas

Νερό: πηγή ζωής και κινητήρια δύναμη του πλανήτη μας

του Δρ. Κυριάκου Μανώλη, του Ιάκωβου Ιακωβίδη και της Ιακωβίας Ττοφή

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου συντονίζει το Νέο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα “Knowledge Alliance for Evidence-Based Urban Practices”

Tο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου συντονίζει το νέο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο “Knowledge Alliance for Evidence-Based Urban Practices” (KAEBUP). Το ερευνητικό έργο έχει διάρκεια 36 μήνες (Ιανουάριος 2021-Δεκέμβριος 2023) και είναι επιχορηγημένο από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ Knowledge Alliances, EACEA. Ο συνολικός προϋπολογισμός του Έργου ανέρχεται σε €1,000,000.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

kaebup Department of Architecture gr

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση Γνωριμίας με τα Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες και τις παρουσιάσεις των Τμημάτων εδώ.

imera gnorimias me POL sxolis

Περιοδικό του Τμήματος Αρχιτεκτονικής Πανεπιστημίου Κύπρου

JUCY 06 2019 - 2020

JUCY 06 Digital 1st page

EMPHASIS Research Centre - Newsletter

EMPHASIS NEWS - February 2021 - Issue No.3

emphasis logo University of Cyprus en

EMPHASIS Research Centre - Newsletter

EMPHASIS NEWS - December 2020 - Issue No.2

emphasis logo University of Cyprus en

Νέο ερευνητικό έργο eNeuron: Βιώσιμοι ενεργειακοί κόμβοι για τη βελτιστοποίηση τοπικών ενεργειακών κοινοτήτων

Τεχνικός Συντονιστής του έργου είναι το Εργαστήριο Φωτοβολταϊκής Τεχνολογίας της Ερευνητικής Μονάδας Ενεργειακής Αειφορίας «ΦΩΣ» και του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Περισσότερες πληροφορίες βρείτε εδώ.

eneuron logo

University of Cyprus en

Βραβείο Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα στην Ερευνητική Μονάδα Ενεργειακής Αειφορίας «ΦΩΣ» του Πανεπιστημίου Κύπρου

Το Βραβείο της ΟΕΒ για το 2020 στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα απονέμεται στην Ερευνητική Μονάδα Ενεργειακής Αειφορίας «ΦΩΣ» του Πανεπιστημίου Κύπρου για το καινοτόμο λογισμικό πρόβλεψης παραγωγής ενέργειας, που υποστηρίζεται από ευφυείς αλγόριθμους Τεχνητής Νοημοσύνης.
Το βραβείο παρέλαβε ο Σπύρος Θεοχαρίδης, Ειδικός Επιστήμονας Έρευνας.

Περισσότερες πληροφορίες βρείτε εδώ.


Έντονη ανησυχία από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Κύπρου

Το Τμήμα διαπιστώνει την έντονη ανησυχία που προκαλούν οι εξελίξεις για μια επερχόμενη οικονομική δυσπραγία στον κατασκευαστικό τομέα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Department of Civil and Environmental Engineering en

NIREAS-SALA

Γενετικό υλικό κορωνοϊού στα λύματα του Εργοστασίου Επεξεργασίς Λυμάτων του ΣΑΛΑ - Ανάπτυξη εργαλείου για έγκαιρη πρόβλεψη εξάπλωσης του

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας (ΣΑΛΑ) και το Διεθνές Ερευνητικό Κέντρο Νερού – ΝΗΡΕΑΣ του Πανεπιστημίου Κύπρου, έχουν προχωρήσει σε συνεργασία για τη μελέτη της παρουσίας του γενετικού υλικού του ιού SARS-CoV-2 (COVID-19) στα λύματα που φτάνουν στο Εργοστάσιο Επεξεργασίας Λυμάτων του ΣΑΛΑ στη Μονή.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Η έλευση 5G στην Κύπρο, οι λύσεις στα προβλήματα υγείας και το επαναστατικό 6G

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Ιωάννης Κρικίδης, μιλά για τον ερχομό του 5G στην Κύπρο, τα προβλήματα υγείας που φέρει και λύσεις τους, και το επαναστατικό 6G.

Βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

5g krikidis

EMPHASIS Research Centre - LAUNCH EVENT

For more information here.

emphasis logo University of Cyprus en

despo datta krikidis

Δύο ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου Κύπρου ανάμεσα στους επιστήμονες με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως

Στη λίστα «The Highly Cited Researchers 2020», η Καθηγήτρια Δέσπω Φάττα-Κάσινου του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ιωάννης Κρικίδης του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.


Αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά: έκκληση προς την πολιτεία και την κοινωνία για αντιμετώπιση του προβλήματος

Μία εξαιρετικής σημασίας σύγχρονη απειλή για τον άνθρωπο αλλά και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, σε όλο τον κόσμο, είναι η αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά (αντιβιοτικές και άλλες αντιμικροβιακές ενώσεις). Η έλλειψη νέων αποτελεσματικών αντιμικροβιακών και η συνεχής εμφάνιση βακτηρίων που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά έχουν οδηγήσει στην κρίση της μικροβιακής αντοχής σε αυτά. Περισσότερα...

των Δέσπω Φάττα-Κάσινου, Γιώργου Νικολόπουλου, Ειρήνης Χριστάκη

232 37095.FATTA NIKOLO

Πανευρωπαϊκή πρωτιά για διδακτορικό φοιτητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιου Κύπρου

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.


EMPHASIS Research Centre - Newsletter

EMPHASIS NEWS - October 2020 - Issue No.1

emphasis logo University of Cyprus en

respirators_ucy_donation

Αύξηση διαθέσιμων αναπνευστήρων στο Γ. Νοσοκομείο Λευκωσίας με δωρεά του Πανεπιστημίου Κύπρου

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.


Τα 5G δίκτυα, ο κορωνοϊός και το διαδίκτυο των πραγμάτων

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

5g, covid and IoT

Δημόσιες τοποθετήσεις Επ. Καθηγητή Αιμίλιου Μιχαήλ (Τμήμα Αρχιτεκτονικής ΠΚ) σε σχέση με τον κλιματισμό στα σχολικά κτήρια

Ραδιοφωνική εκπομπή "Πρωϊνό Δρομολόγιο", Ράδιο Άστρα (24/09/2020)

Τηλεοπτική εκπομπή "Top Story", Capital TV (28/09/2020)

Δελτίο Τύπου του Εργαστηρίου Ενέργεια και Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Κτιρίου του ΠΚ, για την εγκατάσταση κλιματιστικών μονάδων στις σχολικές αίθουσες διδασκαλίας.


Στον ηλεκτρολόγο μηχανικό Ανδρέα Λιβέρα τo Βραβείο Μηχανικής ΕΤΕΚ 2020 (Διδακτορικός Φοιτητής, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πολυτεχνική Σχολή)

Περισσότερες πληροφορίες βρείτε εδώ.


29/11/2019 - Ακαδημαϊκοί του Παν. Κύπρου, μεταξύ των 6.216 επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως.

Στη λίστα «The Highly Cited Researchers 2019», ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής, Καθηγητής Καρδιολογίας Γεράσιμος Φιλιππάτος, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δέσπω Φάττα-Κάσινου του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ιωάννης Κρικίδης του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Kathigites Meg Epiroi