Καλωσορίσατε στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου.
 
Η ιστοσελίδα μας σχεδιάστηκε έτσι, ώστε να προσφέρει μια εικόνα της Σχολής ως τόπου πνευματικής ζωτικότητας, κριτικής αναζήτησης και δημιουργηκής σκέψης και να αναδείξει την αξία την αξία της Σχολής ως επιλογής για να συνεχίσει κάποιος τις σπουδές του. Η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών εστιάζεται στην έρευνα και τη διδασκαλία που αναπτύσσουν το διάλογο μεταξύ, αφενός των Αγγλοαμερικανικών και Ευρωπαικών παραδόσεων και,  αφετέρου, των παραδόσεων της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βαλκανικής.
 
Στα Τμήματα Αγγλικών Σπουδών, Γαλλικών και Ευρωπαικών Σπουδών και των Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών καλύπτουμε διαφορετικές ιστορικές περιόδους (από τον Μεσαίωνα ως το παρόν) και ένα φάσμα θεμάτων που άπτονται της λογοτεχνίας και της λογοτεχνικής θεωρίας, της ιστορίας των ιδεών και της αισθητικής, της ιστορίας και της πολιτικής, των συγκριτικών προσεγγίσεων στη λιγοτεχνία και τον πολιτισμό, της θεωρητικής και της εφαρμοσμένης γλωσσολογίας, των μεταφραστικών σπουδών και της διερμηνείας ,  της διδασκαλίας δεύτερης γλώσσας και της φιλοσοφίας και των σπουδών φύλου.
 
Η εκπαιδευτική και παιδαγωγική φιλοσοφία της Σχολής υπερβαίνει το στόχο της απλής προετοιμασίας των φοιτητών για μια συγκεκριμένη εργασία , έχοντας ως στόχο να τους μεταλαμπαδεύσει μια ευρύτερη κατανόηση των πολιτισμών που συνδιαμορφώνουν το τοπίο της σύγχρονης Κύπρου. Η Σχολή ενθαρρύνει τους φοιτητές της να αναπτύξουν ενεργές και δημιουργικές αποκρίσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθώς επιχειρούν να διευρύνουν τη γνώση τους για το περιβάλλον τους και τον εαυτό  τους. Την ίδια στιγμή, πρετοιμάζουμε τους φοιτητές μας για μια ικονοποιητική και επιτυχή καριέρα.  Πολλόι από τους αποφόιτους μας εργάζονται στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα αμέσως μετά το πέρας των σπουδών τους, ενώ άλλοι συνεχίζουν τις μεταπτυχιακές σπουδές για να γίνουν πανεπιστημιακοί ερευνητές, διδάσκαλοι γλώσσας, διερμηνείς, στελέχη των ΜΜΕ και ειδικοί σε κλάδους του πολιτισμού.