Ποιοι φοιτητές στηρίζονται από το Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης;
 
Το Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης παρέχει στήριξη σε φοιτητές με αναπηρίες, προβλήματα υγείας καθώς και κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα / δυσκολίες.
 
Πώς μπορώ να διευθετήσω συνάντηση με τη Λειτουργό του Γραφείου Κοινωνικής Στήριξης;
 
Μπορείς να επικοινωνήσεις απευθείας με την Υπεύθυνη Λειτουργό του Γραφείου (Χριστίνα Ματσούκα – Ανδρέου)
στο τηλέφωνο 22894052 ή στο email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Αν επισκεφθώ το Γραφείο   Κοινωνικής Στήριξης για κάποιες συμβουλές και ενημέρωση ποιοι θα το μάθουν;
 
Δεν χρειάζεται να το μάθει κάποιος, υπάρχει εμπιστευτικότητα. Μόνο αν εσύ αποφασίσεις ότι χρειάζεται  να γνωρίζουν τις δυσκολίες σου οι διδάσκοντες Ακαδημαϊκοί σου για να σε βοηθήσουν και για να σου παραχωρήσουν τις διευκολύνσεις που χρειάζεσαι, τότε θα δώσεις τη
συγκατάθεση σου γραπτώς  στο Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης για να ενημερωθούν.  Επιπρόσθετα θα ενημερωθεί ο Ακαδημαϊκός στήριξης του Τμήματος σου και ο Πρόεδρος του Τμήματος σου. Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις θα ενημερωθούν οι νοσηλεύτριες για δική σου ασφάλεια.
 
Το εμπιστευτικό σημείωμα που στέλλει το Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης στους διδάσκοντες Ακαδημαικούς μου και αναφέρεται στις ακαδημαϊκές διευκολύνσεις που χρειάζομαι, θα μου παραχωρούνται χωρίς να χρειαστεί  να μιλήσω μαζί τους;
 
Χρειάζεται να έχεις προσωπική συνάντηση με κάθε διδάσκοντα Ακαδημαϊκό σου για να τον ενημερώσεις και προσωπικά ποιες ακαδημαϊκές διευκολύνσεις θα χρειαστεί να σου παραχωρήσει. Να φροντίσεις κατά τη συνάντηση να έχεις μαζί σου το εμπιστευτικό σημείωμα που στάληκε στους διδάσκοντες Ακαδημαικούς σου, για ν ατους ενημερώσεις  σε περίπτωση που δεν το έχουν λάβει. Επίσης για κάποιες από τις Ακαδημαϊκές διευκολύνσεις (π.χ. παράταση χρόνου στις εξετάσεις 20%, προφορική εξέταση, μετεγραφέα στις εξετάσεις κλπ.) χρειάζεται να μιλήσεις στην αρχή κάθε εξαμήνου με τους διδάσκοντες σου για να διευθετήσουν να σου παραχωρηθούν.
 
Αν δεν έχω προσωπική συνάντηση με τους Ακαδημαϊκούς μου υπάρχει πιθανότητα να μην γνωρίζουν ποιος/ά είμαι;
 
Το πιο πιθανόν είναι να μην σε γνωρίζουν, γι΄αυτό θα πρέπει να τους συναντήσεις κάποια ώρα που εσύ θεωρείς κατάλληλη και να τους πεις ποιός είσαι και να τους δείξεις και το εμπιστευτικό σημειώμα που ετοιμάστηκε από το Γραφέιο Κοινωνικής Στήριξης.