Η γένεση και η εξέλιξη της επίσημης ιδεολογίας της σύγχρονης Τουρκίας
 
ISBN 978-960-442-804-5
220 σελ.
21 x 14 εκ.
 
 
 
 
kemalismos Ο Κεμαλισμός είναι ταυτισμένος με το τούρκικο κράτος. Εκτός από ιδρυτής της τούρκικης δημοκρατίας, ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ διαχειρίστηκε η διαδικασία σύγκρουσης του τουρκικού έθνους μεταφέροντας σε μεγάλο μέρος των πολιτών τη δική του αντίληψη για τον πολιτισμό. Ο Κεμαλισμός ως ηγεμονική ιδεολογία είναι η «βούληση για πολιτισμό» η οποία στρέφεται κατά του οθωμανοϊσλαμικού παρελθόντος και επιχειρεί μέσα από τη συναίνεση/επιβολή την ολική μεταμόρφωση της κοινωνίας. Με αυτή την έννοια σημάδεψε βαθιά την ταυτότητα και την μνήμη της κοινωνίας, ενώ συντηρείται και μέσα από τους κρατικούς θεσμούς. Η γνώση της γέννησης και εξέλιξής του είναι απαραίτητη για την κατανόηση της πολιτικής ζωής της σύγχρονης Τουρκίας.
Η παρούσα μελέτη αποτελείται από τρία μέρη. Στο πρώτο εξετάζονται οι προσπάθειες εκσυγχρονισμού πριν τον Κεμαλισμό και η γέννηση του τουρκικού εθνικισμού. Στο δεύτερο αναλύεται ο Κεμαλισμός ως η επίσημη και ιδρυτική ιδεολογία του τουρκικού κράτους, καθώς και η σταδιακή εξέλιξη του σε «Κεμαλισμούς». Στο τρίτο και τελευταίο μέρος περιγράφεται η κατάσταση στην οποία οδηγείται ο Κεμαλισμός τη σημερινή περίοδο, καθώς η Τουρκία οδεύει προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΓΟΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

Έντυπη μορφή:
Νέα μειωμένη τιμή: €5 (κανονική τιμή €18)
Ο αγοραστής δεν επιβαρύνεται με επιπλέον έξοδα αποστολής

Για αγορά του βιβλίου μέσω διαδικτύου απαιτείται χρήση πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας (Visa, MasterCard, American Express).
Η αγορά πραγματοποιείται μέσω της JCC. Για να προχωρήσετε σε αγορά, πατήστε εδώ.
Για να σας σταλεί το βιβλίο, απαιτείται να στείλετε την απόδειξη πληρωμής σε αυτή τη διεύθυνση ηλ. ταχ.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
 
Ηλεκτρονική μορφή (pdf):
Τιμή: €4

Για εξασφάλιση της ηλεκτρονικής έκδοσης του βιβλίου ακολουθήστε τις ακόλουθες οδηγίες:
1. Πατήστε εδώ για αγορά του δικαιώματος πρόσβασης στην ηλεκτρονική έκδοση.
2. Μετά την αγορά, στείλτε την απόδειξη πληρωμής και ζητείστε τον μοναδικό σας κωδικό για την ηλεκτρονική έκδοση σε αυτή τη διεύθυνση ηλ. ταχ.:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
3. Με την αποστολή του κωδικού σας θα λάβετε και την ηλεκτρονική έκδοση.
 
Δείγμα Βιβλίου
Για δωρεάν δείγμα βιβλίου, πατήστε εδώ