Το Γραφείο Πανεπιστημιακής Ανάπτυξης και Αποφοίτων υλοποιεί δράσεις με σκοπό την ενίσχυση της φιλανθρωπικής προσφοράς των αποφοίτων προς το ΠΚ. Είναι υπεύθυνο για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκστρατειών εξεύρεσης οικονομικών πόρων από τους απόφοιτους για τις διάφορες οικονομικές ανάγκες του Π.Κ. Ενδεικτικά αναφέρονται μερικές κύριες ανάγκες:
 
1. Οικονομική στήριξη φοιτητών (υποτροφίες για πληρωμή διδάκτρων, πληρωμή εξόδων, διαμονής/διατροφής/διακίνησης, αγορά εξοπλισμού, πληρωμή εξόδων για συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια κ.ά.)
2. Υποτροφία σε νεοεισερχόμενο φοιτητή ή πρωτοετή φοιτητή με βασικό κριτήριο ο ένας γονιός να είναι απόφοιτος του ΠΚ
3. Κτιριακή ανάπτυξη της Πανεπιστημιούπολης (ανέγερση νέου κτιρίου)
4. Αγορά εργαστηριακού ή άλλου εξοπλισμού
5. Διαμόρφωση εξωτερικών χώρων κοινής ωφελείας (π.χ. πάρκο)
6. Πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις
7. Υποστήριξη συγκεκριμένων ερευνητικών προγραμμάτων, όπως είναι στήριξη φοιτητών, υποτροφίες για φοιτητές, ανάπτυξη κτιριακών εγκαταστάσεων, αγορά εξοπλισμού έρευνας τελευταίας τεχνολογίας και άλλα.
 
Τρόπος στήριξης 
 
Διαδικτυακά
Ως απόφοιτοι συνδεθείτε με το σύστημα των αποφοίτων και κάντε μία δωρεά, χρησιμοποιώντας χρεωστική ή πιστωτική κάρτα (JCCsmart).
Οι δωρεές εκπίπτουν φορολογικά υπό τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τον νόμο. 
 
Σας ευχαριστούμε για την πρόθεσή σας να στηρίξετε το έργο του Πανεπιστημίου Κύπρου. Κάθε δωρεά σας είναι σημαντική. 
Βασιζόμαστε σε εσάς, τους αποφοίτους, ώστε να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε μαζί. Εκτιμούμε ιδιαίτερα την υποστήριξη και τη γενναιοδωρία σας.

Η ομάδα του Γραφείου βρίσκεται στη διάθεσή σας για να σας ενημερώνει σχετικά και να σας βοηθάει. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας: T: 22895205/4025/4356, E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.