ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
 
Πληροφορίες για εγγραφές Προπτυχιακών Φοιτητών
 
PDF ok
Ενημέρωση
 
PDF ok
Μαθήματα
1ου εξαμήνου
     
Πληροφορίες για εγγραφές Μεταπτυχιακών Φοιτητών
 
 PDF ok
Ενημέρωση
     
Σημαντικές Ημερομηνίες
 
 PDF ok
Σημαντικές Ημερομηνίες
     
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΘΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ  
  • Aνακοίνωση, πληροφορίες και έντυπα Προκήρυξης Θέσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων  

Για πλήρη ενημέρωση σας στα Μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει το τμήμα Βιολογικών Επιστημών, παρακαλώ όπως μεταβείτε στην ιστοσελίδα μας "ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ"

 
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ (PhD Students)
 
 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58

  

6 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (19 Φεβρουαρίου 2016)
 
Σε νέα μεγάλη δωρεά, κομβικής σημασίας για την αναπτυξιακή πορεία του Πανεπιστημίου Κύπρου, ύψους 6 εκατ. ευρώ, προχώρησε το Ίδρυμα Α Γ. Λεβέντη με σκοπό την ανέγερση του κτιρίου του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών στην Πανεπιστημιούπολη.
 
Η τελετή υπογραφής της Συμφωνίας Δωρεάς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 και τη συμφωνία υπέγραψαν, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο Πρόεδρος του Iδρύματος «Α. Γ. Λεβέντη» κ. Αναστάσιος Π. Λεβέντη, με μάρτυρες, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, κ. Μάνθο Μαυρομμάτη.
Το κτίριο θα φέρει την ονομασία «Κτίριο του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών "Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη"». Η Πλατεία μεταξύ του Κτιρίου και των Χώρων Διδασκαλίας ΧΩΔ 03 θα φέρει την ονομασία «Πέτρα», παραπέμποντας στον τόπο καταγωγής του δωρητή, εκφράζοντας έτσι την ευγνωμοσύνη των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας προς την οικογένεια Λεβέντη. Επιπλέον, Αίθουσα του Κτιρίου θα φέρει την ονομασία «Κωνσταντίνος Λεβέντης», εις μνήμην ενός ανθρώπου που ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.
 
«Με τη γενναιόδωρη δωρεά του Ιδρύματος, για την ανέγερση του κτιρίου του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών, καθίσταται δυνατή η αποτελεσματικότερη εκπλήρωση των σκοπών του Τμήματος, μεταξύ αυτών η εκπαίδευση των φοιτητών μας και η ανάπτυξη της έρευνας στους τομείς εστίασής του, με στόχο την κατανόηση του φυσικού κόσμου, την προστασία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος και την ενίσχυση των παγκόσμιων προσπαθειών για αειφόρο διαχείριση του φυσικού πλούτου», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ευχαριστώντας το Ίδρυμα που συμπαρίσταται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου από την ίδρυσή του, ο Πρύτανης είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες που έχουμε δίπλα μας το Ίδρυμα και την οικογένεια Λεβέντη. Το όνομα Λεβέντη έχει ταυτιστεί με τη δημιουργία, την αγάπη για τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Έχει ταυτιστεί με την όμορφη όψη του κόσμου της Κύπρου σήμερα, αυτήν της επένδυσης στους νέους, στο ανθρώπινο κεφάλαιο και την έρευνα, αυτήν της προστασίας της ιστορικής μνήμης και της βιοποικιλότητας».
 
Κατά την αντιφώνησή του ο κ. Αναστάσιος Π. Λεβέντη, Πρόεδρος του Ιδρύματος «Α. Γ. Λεβέντη» τόνισε ότι η στενή συνεργασία και η υποστήριξη του Ιδρύματος προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου ξεκινά με την ίδρυση το 1989. Στο σύντομο διάστημα της ύπαρξής του, όπως είπε, το Πανεπιστήμιο έχει κερδίσει το σεβασμό της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας και πλέον χαίρει μεγάλης εκτίμησης σε διεθνές επίπεδο, χάρη στην ποιότητα του προσωπικού και των φοιτητών του, καθώς και λόγω της επέκτασης της ίδιας της Πανεπιστημιούπολης. Η δωρεά του Ιδρύματος για την ανέγερση του κτιρίου του τμήματος των Βιολογικών Επιστημών συνάδει, τόνισε ο κ. Λεβέντη, με την επιθυμία του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη για ενθάρρυνση της εκπαίδευσης, της περιβαλλοντικής αειφορίας και της έρευνας στις βιολογικές επιστήμες.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Για την Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Πανεπιστημίου Κύπρου πατήστε εδώ.
 
Για την Παρουσίαση του κτηρίου πατήστε εδώ (πλοηγήστε πρός τα κάτω).
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
 
Στιγμιότυπα απο την Τελετή.
 
 Leventis1  Leventis2  Leventis3
 
 
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (02-03/06/2016)
 
Διημερίδα με τίτλο, «Ερευνητικές Δραστηριότητες του Τμήμαrος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου», διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά το Τμήμα Βιολογικών Επιστημών, την Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016.
 
Η διημερίδα-απόδραση (retreat) θα γίνει στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Πόλης Χρυσοχούς. Η διημερίδα, η οποία είναι ανοιχrή για το κοινό διοργανώνεται με την ευγενή χορηγία των εταιριών Energon και Galanis Lab Supplies.
 
Για στιγμιότυπα απο την ημερίδα πατήστε εδώ