Μέσα στο πλαίσιο του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος στις Βυζαντινές Σπουδές και τη Λατινική Ανατολή, που προσφέρεται από τα τμήματα ΒΝΕ και ΙΣΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου, λειτουργεί κάθε εξάμηνο το Εργαστήρι Βυζαντινών και Μεσαιωνικών Σπουδών, στο οποίο μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου, πανεπιστημιακοί και ερευνητές άλλων ιδρυμάτων καθώς και μεταπτυχιακοί φοιτητές του προγράμματος δίνουν διαλέξεις με θέματα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον βυζαντινό πολιτισμό και τον μεσαιωνικό κόσμο. Οι διαλέξεις δίδονται ημέρα Τετάρτη, ώρα 7:30 μ.μ., και διαρκούν γύρω στα 90 λεπτά, συμπεριλαμβανομένης της συζήτησης.

Οι διαλέξεις, που είναι ανοικτές για το κοινό, πραγματοποιούνται και μεταδίδονται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom. Όσοι επιθυμούν να τις παρακολουθήσουν παρακαλούνται να εγγραφούν πρώτα στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://ucy.zoom.us/meeting/register/tJIpd-6sqTMvGNKSi7umCVfifB8cl9MAS34D


Πρόγραμμα Διαλέξεων Εαρινού Εξαμήνου 2020-21

27 Ιανουαρίου
Αικατερίνη Κορνάρο και Καρλόττα Λουζινιάν: δυο βασίλισσες στην εξορία
Μαρίνα Τυμβίου (Durham University)
10 Φεβρουαρίου H ιδεολογία στα αυτοκρατορικά ποιήματα του Μανουήλ Φιλή. Λογοτεχνικότητα, μεταφορές και γλώσσα
Χαράλαμπος Μοδέστου (Πανεπιστήμιο Κύπρου)
24 Φεβρουαρίου Byzantine Saints, Post-Byzantine Scholars and the Union of the Churches in Counter-Reformation Italy
Sam Kennerley (Princeton University)
10 Μαρτίου Βυζαντινή κληρονομιά και παγκόσμια αγορά της Τέχνης
Μαρία Παφίτη (Ιστορικός Τέχνης)
24 Μαρτίου Η Ορθοδοξία σταμάτησε στο Βυζάντιο; Βυζαντινές σπουδές και Θεολογία
Παντελής Καλαϊτζίδης (Θεολογική Ακαδημία Βόλου)
7 Απριλίου Making Greek Books, Making Books Greek: Hybrid and Genuine Greek-Style Bookbindings in Venice and Florence in the Post-Byzantine Period
Anna Gialdini (University of Roehampton)

 

Για πληροφορίες: Νατάσσα Κωνσταντινίδου, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.