Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος

Ιωάννου Ιωάννης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε αρχικά (1999-2002) Προγραμματισμό και Διεύθυνση Κατασκευαστικών Έργων (B.Sc. Hons (First Class) και στη συνέχεια (2002) απέκτησε διδακτορικό (Ph.D.) στη Δομική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ (UMIST). Θέμα της διδακτορικής του διατριβής ήταν η μελέτη και ανάλυση των βασικών φυσικών αιτίων που διέπουν τη φθορά και τη διάβρωση των δομικών υλικών. Πριν την εκλογή του σε θέση Καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΠΜΜΠ) του Πανεπιστημίου Κύπρου (Ιούνιος, 2015), ο Δρ. Ιωάννου εργάστηκε ως Επίκουρος Καθηγητής (2009-2015), Λέκτορας (2005-2009) και Επισκέπτης Λέκτορας (2003-2005) στο ίδιο Τμήμα, καθώς επίσης και ως Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (2002-2003).Ο Δρ. Ιωάννου είναι μέλος του Ε.Τ.Ε.Κ. και της RILEM. Συμμετέχει επίσης ενεργά σε αριθμό Τεχνικών Επιτροπών του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης.

Πέτρου Φ. Μιχάλης

Ο Δρ. Μιχάλης Φ. Πέτρου είναι Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Κύπρου από το 2004. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος για 3 χρόνια. Επίσης, έχει διατελέσει Αναπληρωτής/Επίκουρος Καθηγητής στο University of South Carolina, Η.Π.Α. και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ελλάδα. Έχει δημοσιεύσει πέραν των 100 ερευνητικών εργασιών και έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση πέραν των €3.8 εκατομμυρίων για 30 ερευνητικά προγράμματα. Πηγές χρηματοδότησης συμπεριλαμβάνουν ιδιωτικές εταιρείες, πολιτειακές και δημόσιες υπηρεσίες κυρίως από τις Η.Π.Α. και Ευρώπη όπως National Science Foundation, South Carolina Department of Transportation, Federal Highway Administration, U.S. Department of Transportation, Department of Energy, REA Construction Inc., Shaw Components Inc., Cox Wood Inc. and Westinghouse Savannah River Company, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Του απονεμήθηκαν διάφορα βραβεία όπως του A.S.E.E. Southeastern Section Outstanding Teaching Award, 2001 καιι James M. Robins Excellence in Teaching Award, Chi Epsilon Southern District, 1999. Είναι μέλος διαφόρων τεχνικών επιτροπών του Prestressed Concrete Institute, American Concrete Institute και Transportation Research Board.

Χαρμπής Δήμος

Ο Δήμος Χαρμπής πραγματοποίησε τις βασικές του σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), από το οποίο έλαβε Δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού το 1994. Απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) το 1999 παρακολουθώντας διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών του ΕΜΠ και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2003 αναγορεύτηκε Διδάκτορας Μηχανικός του ΕΜΠ έχοντας εκπονήσει διατριβή σε θέματα Υπολογιστικής Μηχανικής. Ως μεταδιδακτορικός ερευνητής συνεργάστηκε με ερευνητικές ομάδες στο ΕΜΠ και στο Πανεπιστήμιο του Insbruck (Αυστρία) κατά το διάστημα 2003-2005. Από τον Αύγουστο του 2005 είναι μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου τώρα κατέχει θέση Αναπληρωτή Καθηγητή. Ταυτόχρονα, από το Νοε. 2015 είναι και Αντιπρόεδρος του Τμήματος.

 

Αρχιτεκτονικής

Φιλοκύπρου Μαρία

Η Μαρία Φιλοκύπρου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Εδιμβούργο με υποτροφία του Ιδρύματος Ευγενίδη (που δίδεται στον απόφοιτο του ΕΜΠ με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο δίπλωμά του) όπου το 1992 απέκτησε Mάστερ στην Αρχιτεκτονική Συντήρηση (MSc with Distinction) από το Πανεπιστήμιο Heriot–Watt του Εδιμβούργου και το 2000 Διδακτορικό στον τομέα της Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της διακρίθηκε με τα βραβεία Α. Σαμαρά και Στ. Στούρνα για τις υψηλές επιδόσεις της καθώς και με την Τιμητική Υποτροφία του ΙΚΥ και του Ιδρύματος Λεβέντη. Πριν το διορισμό της στην παρούσα θέση της στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και συγκεκριμένα από το 2006 ανελάμβανε ως ειδικός επιστήμονας στο Τμήμα αυτό τη διδασκαλία μαθημάτων Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής και Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής. Είναι επιστημονική υπεύθυνος και συντονίστρια σε αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων επιχορηγημένων από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στο παρελθόν ασχολήθηκε ως ιδιώτης αρχιτέκτονας με την αποκατάσταση ιστορικών κτιρίων, ένα από τα οποία – το μοναστήρι της Παναγίας του Σίντη – βραβεύτηκε με το τιμητικό δίπλωμα Europa Nostra 1999. Έχει εργαστεί ως μεταπτυχιακός συνεργάτης στην Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, και ως Λειτουργός Πολεοδομίας στον Κλάδο Διατήρησης της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως (2001-2010). Συμμετέχει με ανακοινώσεις σε κυπριακά και διεθνή συνέδρια και έχει αριθμό δημοσιεύσεων σε τοπικά και διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων στα θέματα της έρευνάς της.

Μιχαήλ Αιμίλιος

Ο Αιμίλιος Μιχαήλ, είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστήμιου Κύπρου και από το 2014 διευθύνει το Ερευνητικό Εργαστήριο «Ενέργεια και Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Κτιρίων» (E&EDB). Το 2016 ανέλαβε διευθυντής του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος της Πολυτεχνικής Σχολής «Ενεργειακές Τεχνολογίες και Αειφόρος Σχεδιασμός». Ο Δρ. Μιχαήλ κατέχει Διδακτορικό τίτλο στον Τομέα Συνθέσεων Τεχνολογικής Αιχμής από τη Σχόλη Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Οι ερευνητικές του δραστηριότητες χαρακτηρίζονται από διεπιστημονικότητα και επικεντρώνονται στους τομείς της Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας και της Ενέργειας και του Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού Κτιρίων. Έχει συμμετάσχει σε σειρά εθνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων. Το ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευθεί σε βιβλία, επιστημονικά περιοδικά διεθνούς κύρους και πρακτικά συνεδρίων. Το αρχιτεκτονικό του έργο, με έμφαση στον τομέα του περιβαλλοντικού σχεδιασμό και της ενέργειας στην αρχιτεκτονική, έχει βραβευθεί σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς αρχιτεκτονικούς και έχει παρουσιαστεί σε Διεθνείς Αρχιτεκτονικές Εκθέσεις. Από το 2012 μέχρι σήμερα κατέχει την θέση του Αντιπρόεδρου Μελών και Δημοσίων Σχέσεων Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου (ΣΑΚ) και είναι εκπρόσωπος του ΣΑΚ στη Διεθνή Ένωση Αρχιτέκτων (UIA). Το 2011 και το 2014 έχει εκλεγεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιστημονικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ) και από το 2013 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Κύπρου (ΣΠΜΑΚ).

Κοντοβούρκης Οδυσσέας

O Οδυσσέας Κοντοβούρκης, Ph.D., είναι Επίκουρος Καθηγητής στη περιοχή των Αρχιτεκτονικών Μέσων Επικοινωνίας στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Πριν από τον διορισμό του στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ήταν Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, από το 2008 μέχρι το 2010, και Ειδικός Επιστήμονας μερικής απασχόλησης στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, από το 2009 μέχρι το 2010. Πήρε Δίπλωμα Αρχιτέκτονα Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), Ελλάδα το 1999. Πραγματοποίησε ερευνητικές σπουδές στον τομέα Δομικής Μηχανικής και Δυναμικής, Θεωρίας Αντισεισμικών Κατασκευών στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου της Οσάκα, Ιαπωνία (2001-02), και Διδακτορικές σπουδές στην Αρχιτεκτονική (Τίτλος Διδακτορικής Διατριβής: Παραγόμενα από ηλεκτρονικό υπολογιστή διαγράμματα κυκλοφορίας) στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Πολιτικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου του Μπαθ, Ηνωμένο Βασίλειο (2004-2009). Κατά τη διάρκεια των σπουδών του πήρε ένα αριθμό από υποτροφίες, βραβεία και διακρίσεις συμπεριλαμβανομένων της Βρετανική Υποτροφία Chevening, 2004-2005, της Ιαπωνικής Κυβερνητικής (Monbusho) Υποτροφίας, 2000-2002, του Πρώτου Βραβείου και Αργυρού Μεταλλίου με τον Προμηθέα Πυρφόρο ως ο πρώτος κατά σειρά επιτυχίας μεταξύ των διπλωματούχων του ακαδημαϊκού έτους 1999 από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και της Υποτροφίας Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου, 1993-1998. Έχει δουλέψει σαν αρχιτέκτονας στην Ελλάδα και στην Κύπρο και έχει συμμετάσχει σε ένα αριθμό από Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς.

Σαββίδης Αντρέας

Ο Ανδρέας Σαββίδης είναι εγγεγραμμένος αρχιτέκτονας και πολεοδόμος και διαπιστευμένος στο σύστημα LEED® (Leadership in Energy and Environmental Design). Έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική και πολεοδομία στην Καλιφόρνια και την Μασαχουσέτη κι έχει συμμετάσχει σε σχεδιαστικά έργα σαν μέλος διεπιστημονικών ομάδων τόσο στην Κύπρο όσο και στις Η.Π.Α. Yυπήρξε ένας εκ των εκπαιδευτικών διευθυντών στο Αρχιτεκτονικό Κέντρο της Βοστώνης (BAC) όπου και δίδασκε διεπιστημονικά εργαστήρια και σεμινάρια στον αστικό σχεδιασμό και ανάπτυξη και τις ενιαίες διαδικασίες παράδοσης έργων. Οι εργασίες του σε αυτό το θέμα έχουν δημοσιευθεί στο Journal of Urban Design (JUD) και στο Design Principles and Practices: An International Journal και έχουν λάβει τιμητική μνεία από το ARCC Journal. Το 2002 βραβεύτηκε με την υποτροφία Eisenhower Research Fellowship και ήταν ερευνητικός συνεργάτης στο Volpe National Transportation Systems Center στο θέμα κοινής ανάπτυξης συγκοινωνιακών διαδρόμων. Πιο πρόσφατα σε συνεργασία με τους Stephen Moore και Don Giard έλαβαν το βραβείο καλύτερης πράσινης πρότασης αστικού σχεδιασμού για την εργασία τους Roxbury Gardens στο διαγωνισμό AIA / Dudley Square το 2008. Το 2009 σε συνεργασία με τον Len Charney, διευθυντή του τμήματος πρακτικής εκπαίδευσης του BAC, κατάλαβαν τη δεύτερη θέση στον ετήσιο διαγωνισμό για το βραβείο NCARB, που επιβράβευσε σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων στη σύμπραξη της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής εκμάθησης.

Χαραλάμπους Νάτια

Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Bartlett School of Architecture, University College London, University of London από το 1987-1992, απ’ όπου πήρε το BSc. in Architecture and Environmental Studies, το M.Sc. in Advanced Architectural Studies και το Diploma in Architecture. Ακολούθησε εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών, με θέμα: « Χωρικές Μορφές της Ετερότητας: η επανακατοίκιση της παραδοσιακής κυπριακής κατοικίας». Πριν την εκλογή της στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, διετέλεσε για 10 χρόνια ως Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, όπου δίδαξε μαθήματα αρχιτεκτονικής σύνθεσης και θεωρίας της αρχιτεκτονικής. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο μελέτης της έννοιας της κοινωνικο-χωρικής διάστασης της κοινωνίας και του πολιτισμού. Οι παιδαγωγικές και ερευνητικές δραστηριότητες αποτέλεσαν την υποδομή για αριθμό δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων. Συμμετείχε επίσης σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς’ ορισμένες από τις εν λόγω προτάσεις βραβεύθηκαν.

 

Ιστορίας και Αρχαιολογίας

Κασσιανίδου Βασιλική

Βασικές σπουδές στο Bryn Mawr College, HΠA (B.A. στην Κλασική Αρχαιολογία και Χημεία, 1989). Μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Αρχαιολογίας, University College London (Ph.D. στην Αρχαιομεταλλουργία 1993). Έχει εργαστεί ως Research Fellow στο Ινστιτούτο Αρχαιολογίας, University College London, (1993). Από το 1994 διδάσκει Αρχαιομετρία και Περιβαλλοντική Αρχαιολογία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Από το 2014 είναι η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου. Το 2015 ανέλαβε, μετά από απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου, τη θέση της Διευθύντριας της Ερευνητικής Μονάδας Αρχαιολογίας.

Παπασσάβας Γεώργιος

Πτυχιακές σπουδές Προϊστορικής και Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλασική Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο του Wurzburg της Γερμανίας και διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Aθηνών για την αρχαία κυπριακή και κρητική μεταλλοτεχνία. Ανασκαφές στο Iερό του Δία στη Δωδώνη, τον οικισμό και το νεκροταφείο του Ξώμπουργου στη Τήνο, στο Ιερό του Ερμή και της Αφροδίτης στη Σύμη Βιάννου της Κρήτης. Έχει εργαστεί στην Αρχαιολογική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού στην Αθήνα (1998-2000).

Ιακώβου Μαρία

Πτυχίο Aρχαίας Eλληνικής Φιλολογίας και Aρχαιολογίας (B.A. summa cum laude 1978) από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Nέας Yόρκης στο Albany. Mεταπτυχιακές σπουδές στην προκλασική αρχαιολογία στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Cincinnati (Διδακτορικός τίτλος 1984). Mεταδιδακτορικές σπουδές στο Iνστιτούτο Kλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (1986). Προηγούμενη εμπειρία ως έκτακτη αρχαιολογική λειτουργός, Tμήμα Aρχαιοτήτων Kύπρου (1982). Διετέλεσε επίσης Διευθύντρια του Πολιτιστικού Iδρύματος Tραπέζης Kύπρου, επιστημονική υπεύθυνη του εκδοτικού προγράμματος του Iδρύματος και έφορος των κυπρολογικών συλλογών (1987-97, νομισμάτων, χαρτών και παλαιτύπων). Kαθηγήτρια Προϊστορικής και Πρωτοϊστορικής Aρχαιολογίας στο Tμήμα Iστορίας και Aρχαιολογίας (2009-).

Κουκά Ουρανία

Γεννήθηκε στον Πειραιά, Ελλάδα. Bασικές σπουδές στο Eθνικόν & Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιο Αθηνών: Πτυχίο Ιστορίας-Αρχαιολογίας (1985). Mεταπτυχιακές σπουδές στην Προϊστορία και Πρωτοϊστορία, την Κλασική και τη Βυζαντινή Αρχαιολογία στο Ruprecht-Karls Universität Heidelberg (Ph.D. 1997 στο Institut fur Ur- und Frühgeschichte und Vorderasiatische Archäologie). Εργάσθηκε με σύμβαση στη ΙΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κομοτηνής, με αντικείμενο τα ερευνητικά προγράμματα Σαμοθράκης (1982–1989). Ήταν επιστημονική βοηθός στο Ινστιτούτο Προϊστορίας-Πρωτοϊστορίας και Αρχαιολογίας της Εγγύς Ανατολής του Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης (1991–1996). Διετέλεσε Υπεύθυνη της Ομάδας Προϊστορίας και Πρωτοϊστορίας του Τμήματος Εφαρμογών Διαδικτύου – Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με αντικείμενο την οργάνωση παραγωγής, τον σχεδιασμό, την έρευνα και συγγραφή ιστοσελίδων για το Διαδίκτυο (1997–2000). Εργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτις – συντονίστρια του προγράμματος «Σύνταγμα Κυκλαδικής Τέχνης» (Corpus Artis Cycladicae) υπό την αιγίδα της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας (επιστημονικός υπεύθυνος: Χρ.Γ. Ντούμας, Ομότ. Καθ. Παν/μίου Αθηνών) (2000–2003).Δίδαξε «Αρχαιολογική τεκμηρίωση» στο πλαίσιο του ακαδημαϊκού προγράμματος του «College Year in Athens» (2001–2002, 2002–2003). Παράλληλα, δίδαξε στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Τμήμα του Ιδρύματος Μεσογειακών Σπουδών και του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με κατεύθυνση τη «Διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (2002–2003), και στη συνέχεια στο προπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (2003–2004). Από το 2001 συμμετέχει σε επιτροπές παρακολούθησης μεταπτυχιακών εργασιών του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Δίδαξε Προϊστορία του Αιγαίου και της Μικράς Ασίας ως Επισκέπτρια Λέκτωρ στo Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου (2003-2004, 2004-2005). Από τον Σεπτέμβριο του 2005 ανήκει στο ακαδημαϊκό προσωπικό του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και της Ερευνητικής Μονάδας Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Βιώνης Αθανάσιος

Γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου 1975 στη Νάουσα της Πάρου (Ελλάδα). Παρακολούθησε μαθήματα δημοσιογραφίας στο Αθηναϊκό Κέντρο Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας (1993-1994). Ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές του στην αρχαιολογία στο University of Durham της Αγγλίας, Πτυχίο Ιστορίας-Αρχαιολογίας (BA Honours in History and Archaeology, 1997). Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Αρχαιολογίας του Universiteit van Leiden της Ολλανδίας (Doctor of Archaeology, 2005). Μέρος της διατριβής του εκπονήθηκε στο Ankara Universitesi και στο American Research Institute στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη με χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου Leiden (LUSTRA Research Fellowship, 2000-2001) και της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα (Aegean Fellowship, 2004). Διεξήγαγε μετα-διδακτορική έρευνα στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Katholieke Universiteit Leuven του Βελγίου υπό την αιγίδα του Sagalassos Archaeological Research Project, έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τη Φλαμανδική κυβέρνηση (Post-Doctoral Fellowship in International Mobility, 2007-2008). Από το 2000 διδάσκει Βυζαντινή και Μεσαιωνική Αρχαιολογία στο θερινό σχολείο αρχαιολογίας φοιτητών του Universiteit van Leiden στο πλαίσιο του Ερευνητικού Προγράμματος Ancient Cities of Boeotia στη Βοιωτία (Ελλάδα). Εργάστηκε ως ωρομίσθιος υπάλληλος στη 2η Εφορία Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων Κυκλάδων-Αργοσαρωνικού (Υπουργείο Πολιτισμού, Ελλάδα), με αντικείμενο το «Ερευνητικό Πρόγραμμα για τη Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή Πάρο» (2001-2002) και τα «Αρχαιολογικά Τεκμήρια για τη Βυζαντινή Νάξο» (2006). Δίδαξε ως επισκέπτης λέκτορας στο Universiteit van Leiden (εαρινό εξάμηνο 2006-2007), στο Katholieke Universiteit Leuven (χειμερινό εξάμηνο 2007-2008) και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (εαρινό εξάμηνο 2008-2009). Έχει αναλάβει την παρακολούθηση (ως εξωτερικός επιβλέπων/σύμβουλος) διδακτορικών διατριβών του Τμήματος Αρχαιολογίας του Universiteit van Leiden. Είναι μέλος της Archaeological Society του University of Durham, της European Association of Archaeologists, του British School of Archaeology at Athens και του Netherlands Institute at Athens. Εξελέγη Λέκτορας στη Βυζαντινή Αρχαιολογία και Τέχνη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου τον Αύγουστο του 2009. Ανελίχθηκε και διορίστηκε στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή το Μάιο του 2013.

Ολύμπιος Μιχάλης

Προπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1999-2003). Μεταπτυχιακές σπουδές στο Courtauld Institute of Art του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (MA στην Ιστορία της Τέχνης, 2004-5, και PhD στην Ιστορία της Τέχνης, 2005-10). Έχει διδάξει ως ειδικός επιστήμονας στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου (2007/8). Διορίστηκε λέκτορας στη θέση Ιστορίας της Δυτικής Τέχνης στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου διδάσκει από τον Ιανουάριο του 2011.

Παρανή Μαρία

Βασικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (πτυχίο Ιστορίας και Αρχαιολογίας, κατεύθυνση Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης, 1991), μεταπτυχιακές σπουδές στο University College London (M.A. Αρχαιολογία, 1993) και στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (D.Phil. Βυζαντινή Αρχαιολογία και Τέχνη, 2000). Υπότροφος στις Βυζαντινές Σπουδές στο Dumbarton Oaks, Washington D.C. (2001-2002). Hannah Seeger Davis Post-Doctoral Research Fellowship στο Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών, του Πανεπιστήμιο του Princeton (2002-2003). Ειδική επιστήμονας (Π.Δ. 407) στον τομέα της Βυζαντινής Αρχαιολογίας, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (άνοιξη 2004). Θερινή υπότροφος στις Βυζαντινές Σπουδές στο Dumbarton Oaks, Washington D.C. (2004). Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον Ιανουάριο του 2005.