Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης 
  
Στο Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης μπορούν να αποταθούν φοιτητές/τριες με αναπηρίες προβλήματα υγείας καθώς και κοινωνικά προβλήματα για να συζητήσουν με εχεμύθεια θέματα που τους απασχολούν σε σχέση με τις δυσκολίες  που αντιμετωπίζουν κατά τη φοίτησή τους  και εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης των δυσκολιών τους  (π.χ. παραχώρηση εύλογων προσαρμογών).
 
 
Σκοπός του Γραφείου Κοινωνικής Στήριξης 
 
Σκοπός του Γραφείου είναι να παρέχει όσο το δυνατό καλύτερη και αποτελεσματικότερη στήριξη σε φοιτητές/τριες με αναπηρίες και προβλήματα υγείας, ώστε να διασφαλίζεται ίση πρόσβαση στις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις. Λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις αποφάσεις των αρμοδιων Επιτροπών του Πανεπιστημίου οι οποίες στηρίζονται α) στον «Περί Αγωγής και Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Νόμο του 1999» β) τους κανονισμούς «Περί Αγωγής και Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες του 2001 και του 2013», γ) τους Κανόνες του Πανεπιστημίου Κύπρου, δ) τον Κώδικα Δεοντολογίας στη διδασκαλία, ε) το διαθέσιμο κονδύλι στήριξης και δ) τις Πρακτικές που ακολουθούν άλλες χώρες. Η αντιμετώπιση των δυσκολιών των φοιτητών/τριών επιτυγχάνεται σε συνεργασία με την αρμόδια Επιτροπή Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου  τους /τις Υπεύθυνους Ακαδημαϊκούς Στήριξης των Τμημάτων, τους/τις διδάσκοντες/ουσες Ακαδημαϊκούς, τις Διοικητικές Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και άλλες Κρατικές Υπηρεσίες και Οργανώσεις.  Καταβάλλεται  ιδιαίτερη προσπάθεια για βελτίωση της πρόσβασης όλων των φοιτητών/τριών στους χώρους του Πανεπιστημίου.
 
 
 Οικονομική Στήριξη Φοιτητών
 
Φοιτητές/τριες με οικονομικές δυσκολίες μπορούν να αποταθούν για καθοδήγηση και βοήθεια στο Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης. Κάθε χρόνο αριθμός φοιτητών/τριών ενισχύεται οικονομικά από το Ταμείο του Σωματείου Ευημερίας Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου και από άλλα εξωτερικά ταμεία μετά από εισήγηση του Σωματείου.
 
Μπορείς να υποβάλεις αίτηση για οικονομική βοήθεια από το Σωματείο Ευημερίας Φοιτητών μέσω του Γραφείου Κοινωνικής Στήριξης. Οι αιτήσεις υποβάλλονται κάθε Οκτώβριο, μετά από σχετική ανακοίνωση στις πινακίδες ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας.
 
Άλλα Κρατικά Οικονομικά Βοηθήματα:
  • Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου: www.cyscholarships.gov.cy
  • Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού – Όλες οι πληροφορίες και η αίτηση για την Κρατική Φοιτητική Μέριμνα (Φοιτητική Χορηγία και Φοιτητικά Επιδόματα) βρίσκονται εδώ.

Επικοινωνία
 
Υπεύθυνη Λειτουργός Γραφείου Κοινωνικής Στήριξης Γραμματειακή Υποστήριξη
Χριστίνα Ματσούκα-Ανδρέου
Τηλ.: 22894052
Ηλ. Ταχ.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
Άντια Ρούσου
Τηλ.: 22894051
Ηλ. Ταχ.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
 
Άρτεμις Χαραλάμπους
Τηλ.: 22894047
Ηλ. Ταχ.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 


Χρήσιμες Συνδέσεις 
 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥΣΟΑ) Ηλ. Διεύθ.: www.kysoa.org.cy 
Τηλ.: 22318465, 22311602
 
Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών (ΠΟΤ) Τηλ.: 22 813382
Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου (ΟΠAΚ) Τηλ.: 22 496494
Σχολή Κωφών
Τηλ.: 22305422, 22305425
Ομοσπονδία Κωφών Κύπρου (ΟΚΚ) Τηλ.: 22 464196
Παγκύπριος Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης Ηλ. Διεύθ.: http://www.mscyprus.org.cy 
Τηλ.: 22590949, 25573661
Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες Ηλ. Διεύθ.: www.mlsi.gov.cy/dsid 
Τηλ.: 22815015
Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων
 
http://www.oeb.org.cy/ergodotisi-atomon-anapiria-stin-anoichti-agora-ergasias-meso-programmaton-stirixis/?platform=hootsuite
 

 

 ASKlogo