Εισαγωγή Φοιτητών με Παγκύπριες Εξετάσεις
 
H συντριπτική πλειονότητα των νεοεισερχόμενων φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου εισάγεται με τις Παγκύπριες εΕξετάσεις, που οργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) για τα Aνώτερα και Aνώτατα Eκπαιδευτικά Iδρύματα. ∆ικαίωµα Συµµετοχής στις Παγκύπριες Εξετάσεις. Δικαίωμα συμμετοχής στις Παγκύπριες εΕξετάσεις έχουν Kύπριοι πολίτες ή άτομα των οποίων ο ένας τουλάχιστον από τους γονείς είναι κυπριακής καταγωγής, είναι απόφοιτοι εξατάξιου δημόσιου ή ιδιωτικού σχολείου μέσης εκπαίδευσης, αναγνωρισμένου και εγγεγραμμένου στο ΥΠΠ, και συμπληρώσουν εμπρόθεσμα την αίτηση στο ΥΠΠ. Επίσης, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές τελευταίας τάξης ή απόφοιτοι Σχολείου Ανώτερης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Λυκειακού επιπέδου, που λειτουργεί νόμιμα σε ξένη χώρα, με την προϋπόθεση ότι το Απολυτήριο που πρόκειται να αποκτήσουν ή που ήδη κατέχουν, τους δίνει το δικαίωμα εισαγωγής στα αντίστοιχα Ιδρύματα Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας αυτής. Επιπλέον, οι κοινοτικοί υπήκοοι και οι υπήκοοι τρίτων χωρών που φοιτούν στην τελευταία τάξη ή είναι απόφοιτοι σχολείου δημόσιου ή ιδιωτικού σχολείου μέσης εκπαίδευσης, αναγνωρισμένου και εγγεγραμμένου στο ΥΠΠ.
 
Δικαίωμα διεκδίκησης θέσης στο Πανεπιστήμιο Kύπρου έχουν οι υποψήφιοι, που θα παρακαθίσουν σε όλα τα μαθήματα του κύκλου που ανήκει το Τμήμα, στο οποίο επιθυμούν να εξασφαλίσουν θέση. Για τους άρρενες που εξασφαλίζουν θέση στο Πανεπιστήμιο Kύπρου και δεν μπορούν να φοιτήσουν λόγω κατάταξής τους στην Eθνική Φρουρά, η θέση κρατείται, για να φοιτήσουν κατά το ακαδημαϊκό έτος που αρχίζει μετά την απόλυσή τους από την Eθνική Φρουρά.
 
Όσοι εξασφαλίζουν θέση στο Πανεπιστήμιο Kύπρου συμπληρώνουν ειδικό έντυπο εγγραφής φοιτητή και το υποβάλλουν, μαζί με τα σχετικά πιστοποιητικά και σύμφωνα με τις οδηγίες, που εκδίδονται κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
 
Εισδοχή βάσει Ειδικών Κριτηρίων (Αφορά υποψήφιους που έχουν παρακαθίσει Παγκύπριες Εξετάσεις)
 
Υποψήφιοι που έχουν παρακαθίσει στις Παγκύπριες Εξετάσεις και οι οποίοι πληρούν συγκεκριμένα ειδικά κριτήρια, όπως αυτά καθορίζονται από τους Κανονισμούς και Κανόνες Σπουδών και Φοιτητικών Υποθέσεων, μπορούν να διεκδικήσουν έναν περιορισμένο αριθμό θέσεων (14% των Κυπρίων εισακτέων). Βασική προϋπόθεση για διεκδίκηση θέσης με βάση τις πιο πάνω κατηγορίες είναι η εξασφάλιση συγκεκριμένης ελάχιστης βαθμολογίας στις Παγκύπριες Εξετάσεις (Τουλάχιστον 80% του γενικού βαθμού κατάταξη του τελευταίου εισακτέου της Α' Κατανομής).
 
Κορυφαίοι αθλητές και διακριθέντες σε Διεθνείς Ολυμπιάδες
 
Αθλητές με κορυφαίες διακρίσεις στον αθλητισμό, όπως αυτές καθορίζονται από το Συμβούλιο Αθλητισμού του ΠΚ και διακριθέντες σε Διεθνείς Ολυμπιάδες (π.χ Μαθηματικών, Πληροφορικής, Βιολογίας, Σκακιστών κλπ) με 1ο, 2ο και 3ο μετάλλιο, μπορούν να εισαχθούν σε Τμήματα του Πανεπιστημίου Κύπρου χωρίς εξετάσεις και μόνο με το Απολυτήριο Λυκείου, νοουμένου ότι τα μαθήματα απόλυσης στα οποία εξετάστηκαν στο Λύκειο εμπίπτουν στο Επιστημονικό πεδίο που ανήκει το πρόγραμμα σπουδών που επιθυμούν να εισαχθούν.
 
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν επιστολή ενδιαφερόντος επισυνάπτοντας τα πιστοποιητικά επιτυχίας τους στις Διεθνείς Ολυμπιάδες ή/και στον αθλητισμό, στο Γραφείο Προπτυχιακών Σπουδών της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας μέχρι τις 10 Αυγούστου 2019, το αργότερο.
 
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς στο τηλέφωνο 22 89 4041 ή ηλεκτρονικά στη διευθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
 
Για θέματα αθλητισμού μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Συμβούλιο Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Κύπρου στο τηλέφωνο 22 89 4182 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Αθλητικού Κέντρου του Πανεπιστημίου http://www.ucy.ac.cy/athletics/el/ 
 
Εισδοχή βάσει Πανελλήνιων Εξετάσεων
 
Yποψήφιοι οι οποίοι παρακάθονται στις Πανελλήνιες Εξετάσεις γίνονται δεκτοί σε ποσοστό ίσο με το 10% του συνολικού αριθμού των προσφερόμενων θέσεων μέσω των Παγκύπριων Εξετάσεων. Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται με βάση τα αποτελέσματα των Πανελλήνιων Εξετάσεων, αφού πρώτα συμπληρώσουν το ειδικό ηλεκτρονικό έντυπο του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στις εξετάσεις αυτές μπορούν να συμμετάσχουν και Κύπριοι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας.
 
 
 
 
Εισδοχή βάσει Διεθνών Εξετάσεων (GCE, Baccalaureate ή άλλες ισοδύναμες εξετάσεις)
 
Έναν επιπλέον αριθμό θέσεων (3% των Κυπρίων εισακτέων) μπορούν να διεκδικήσουν, με βάση τα αποτελέσματα των διεθνών εξετάσεων GCE, Baccalaureate ή άλλων ισοδύναμων εξετάσεων, Κύπριοι που ανήκουν στις επίσημες θρησκευτικές ομάδες της Δημοκρατίας, επαναπατρισθέντες Κύπριοι, Κύπριοι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού, Ελλαδίτες της Διασποράς παιδιά λειτουργών της Εξωτερικής Υπηρεσίας της Κύπρου και ξένοι υπήκοοι από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ή κράτη εκτός της ΕΕ.
 
Οι αιτήσεις για εισδοχή βάσει διεθνών εξετάσεων υποβάλλονται ηλεκτρονικά κάθε Απρίλιο έκαστου έτους για εισδοχή το επόμενο Χειμερινό Εξάμηνο.
 
 
 
Τουρκοκύπριοι
 
Tουρκοκύπριοι απόφοιτοι εξατάξιας σχολής μέσης εκπαίδευσης γίνονται δεκτοί, με το απολυτήριό τους ή αφού επιτύχουν σε ειδικές γραπτές ή προφορικές εξετάσεις, που οργανώνει το αρμόδιο Τμήμα.
 
Μετεγγραφές / Δεύτερο Πτυχίο 
      
      Το Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει κάθε χρόνο περιορισμένο αριθμό θέσεων για Eσωτερικές/ Εξωτερικές Μετεγγραφές και για Απόκτηση Δεύτερου Πτυχίου.
     
      Υποβολή Αιτήσεων για εισδοχή τον Ιανουάριο 2022: 06 - 20 Οκτωβρίου 2021.
 
      Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .
 
  • Εσωτερικές Μετεγγραφές (Αφορά φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου)
             Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: Η υποβολή αιτήσεων γίνεται περί τα μέσα Μαρτίου και περί τα μέσα Οκτωβρίου εκάστου έτους, για εισδοχή από το επόμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο.
           
  • Εξωτερικές Μετεγγραφές από Προπτυχιακούς Φοιτητές άλλων ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται στην έναρξη της φοίτησης τους ή που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον ένα εξάμηνο φοίτησης στο ίδρυμα προέλευσης τους
             Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων:
 
             - περί τα μέσα Μαρτίου και μέσα Οκτωβρίου εκάστου έτους, για εισδοχή από το επόμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο, για υποψηφίους που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον ένα εξάμηνο φοίτησης
             - περί τα μέσα Μαρτίου, αρχές Ιουλίου και μέσα Οκτωβρίου εκάστου έτους, για εισδοχή από το επόμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο, για υποψήφιους που δεν έχουν ολοκληρωμένο εξάμηνο φοίτησης
 

            Υποβολή Αιτήσεων για Εξωτερική Μετεγγραφή μέσω Διεθνών Εξετάσεων 2022-23 (1-11 Ιουλίου 2022)                                                          

             Κανόνες για Εξωτερικές Μετεγγραφές

  • Απόκτηση Δεύτερου Πτυχίου
              Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: Για την Απόκτηση Δεύτερου Πτυχίου η υποβολή αιτήσεων γίνεται περί τα μέσα Μαρτίου και περί τα μέσα Οκτωβρίου εκάστου έτους, για εισδοχή από το επόμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο
 
 
  • Μετεγγραφές στην Ιατρική Σχολή (Επιτρέπονται μόνο Εξωτερικές Μετεγγραφές από κλάδο ιατρικό σπουδών, για εισδοχή στο 2ο ή 4ο έτος σπουδών)
              
              Ιατρική Σχολή
 
Αντιστοιχία Πτυχίου - Συμπληρωματικά μαθήματα
 
Οι αιτήσεις υποβάλλονται τον Ιούνιο για το Χειμερινό Εξάμηνο και τον Οκτώβριο για το Εαρινό Εξάμηνο για εγγραφή σε μαθήματα που υπέδειξε το ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ/Ε.Τ.Ε.Κ. και τα οποία προσφέρονται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, για αντιστοιχία του πτυχίου.
 
 
  • Στις αιτήσεις επισυνάπτεται η επιστολή από το ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ ή Ε.Τ.Ε.Κ, στην οποία αναγράφονται τα μαθήματα που πρέπει να παρακολουθεί ο φοιτητής αντιστοιχίας.
  • Οι φοιτητές αντιστοιχίας καταβάλλουν δίδακτρα €76.00 (Ευρώ) ανά Πιστωτική Μονάδα(ECTS) (συμπεριλαμβανομένων και των εργαστηριακών μαθημάτων). Κατά την διάρκεια των εγγραφών ο φοιτητής θα πρέπει να προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής ή προκαταβολής από το λογιστήριο. Κανόνες Διδάκτρων
 
Το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης δίνει την ευκαιρία σε απόφοιτους του Πανεπιστημίου Κύπρου (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς) να παρακολουθήσουν μέχρι και δύο (2) μαθήματα προπτυχιακού επιπέδου ανά ακαδημαϊκό εξάμηνο, για διεύρυνση των γνώσεων τους ή και εμβάθυνση σε τομείς που τους ενδιαφέρουν.
 
Οι φοιτητές του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης μετά την επιτυχή παρακολούθηση των μαθημάτων τους, θα λαμβάνουν αναλυτική βαθμολογία με τις πιστωτικές μονάδες (ECTS) που πέτυχαν και βεβαίωση παρακολούθησης του προγράμματος.
 
Εγγραφή σε μαθήματα
 
  • Ο κάθε απόφοιτος έχει το δικαίωμα να επιλέγει μαθήματα από οποιοδήποτε πρόγραμμα σπουδών επιθυμεί, με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν κενές θέσεις.
  • Οι κενές θέσεις ανακοινωνόνται στην ιστοσελίδα της ΥΣΦΜ, μετά τις προσθαφαιρέσεις μαθημάτων κάθε Χειμερινού, Εαρινού και Θερινού Εξαμήνου(Σεπτέμβριος, Ιανουάριος και Ιούνιος αντίστοιχα), στη διεύθυνση www.ucy.ac.cy/fmweb/el/announcements 
  • H εγγραφή σε μαθήματα γίνεται με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με οδηγίες που ανακοινώνονται από την ΥΣΦΜ στη διεύθυνση www.ucy.ac.cy/fmweb/el/announcements
 
Δίδακτρα
 
Όσοι γίνουν δεκτοί, θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 100 ευρώ ανά μάθημα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, σύμφωνα με οδηγίες που θα τους δοθούν από την ΥΣΦΜ. 
 
%MCEPASTEBIN%