1. Τι Βραβεία προσφέρονται;
Τα Βραβεία που προσφέρονται κάθε χρόνο είναι τα εξής: Βραβείο «Ανδρέα Καραγιάν εις μνήμη Καρμέλας Καραγιάν» Bραβείο «Έλλης Παναγιώτη Mαλλή», Bραβείο Kοινωνικής Προσφοράς «Pοταριανού Oμίλου Λευκωσίας – Λευκοθέα», Βραβείο «Ανδρέα και Μαίρης Λαδόμματου» ,Βραβείο «Θεμιστοκλή Δέρβη» Βραβείο «Σταύρου Αγγελίδη» Βραβείο «Πόπης Παπαχριστοφόρου-Κυριακοπούλου». Τα περισσότερα από τα πιο πάνω βραβεία έχουν ως κύρια κριτήρια την κοινωνική και πολιτιστική προσφορά.
 
2. Προσφέρονται υποτροφίες;
Προσφέρονται 6 υποτροφίες, μία για κάθε Σχολή, στους πρωτεύσαντες Ελλαδίτες φοιτητές με βάση τη βαθμολογία τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.
 
3. Δικαιούμαστε δωρεάν σίτιση;
Δωρεάν σίτιση δικαιούνται οι Ελλαδίτες φοιτητές των οποίων οι γονείς ζουν μόνιμα στην Ελλάδα καθώς και οι Έλληνες Διασποράς. Κουπόνια σίτισης δίνονται στις αρχές κάθε εξάμηνου και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλα τα καφεστιατόρια του Πανεπιστημίου για δωρεάν φαγητό και ποτό αξίας €7.00 ημερησίως. Σημειώνεται ότι όσοι φοιτητές λαμβάνουν υποτροφία δεν δικαιούνται κουπόνια σίτισης.
 
4. Λειτουργούν όμιλοι; Αν ναι, ποιοι;
Στο Πανεπιστήμιο λειτουργούν σήμερα 25 όμιλοι οι οποίοι δίνουν τη δυνατότητα στους φοιτητές να ασχοληθούν με τα εξω-πανεπιστημιακά τους ενδιαφέροντα. Οι όμιλοι που λειτουργούν είναι: Όμιλος Αρχαιολογίας, Δημοσιογραφικός Όμιλος, Όμιλος Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Όμιλος Εθελοντών, Θεατρικός Όμιλος , Ιστιοπλοϊκός Όμιλος , Όμιλος Καράτε, Κινηματογραφικός Όμιλος , Κυπριακός Όμιλος Ενιαίας Εκπαίδευσης (Κ.Ο.Ε.Ε) , Μουσικός Όμιλος ,Όμιλος Ορθόδοξης και Ελληνικής Παράδοσης, Πειραματικό Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης, Όμιλος Πληροφορικής , Περιβαλλοντικός και Φιλοζωϊκός Όμιλος, Ποδηλατικός Όμιλος, Όμιλος Τερψιχορία , Όμιλος Τηλεκατευθυνόμενων Μοντέλων , Όμιλος Ξιφασκίας, Όμιλος Προσκοπισμού και Επιβίωσης ,Σκακιστικός Όμιλος, Όμιλος Τέχνης ,Φωτογραφικός Όμιλος ,Χορευτικός Όμιλος, Όμιλος Ψυχολογίας ,Όμιλος Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Κριτικής.
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Φοιτητικής Ζωής στο 22 894066/56 ή με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
 
 
 1. Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής ενοίκων στη Φ.Ε.;
 • Οικονομική κατάσταση οικογένειας ενδιαφερομένου
 • Κοινωνικοοικονομικά προβλήματα
 • Απόσταση μόνιμης κατοικίας της οικογένειας του ενδιαφερομένου από την πόλη της Λευκωσίας.
2. Πότε μπορώ να αιτηθώ για τη Φοιτητική Εστία;
 
Η υποβολή αιτήσεων διαμονής στη Φοιτητική Εστία γίνεται κάθε χρόνο για μεν τους φοιτητές παλαιών ετών το δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαρτίου, για δε τους Κύπριους πρωτοετείς φοιτητές της Α' κατανομής τον Ιούλιο, εντός 5 ημερών μετά την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των εισαγωγικών εξετάσεων. Για τους Ελλαδίτες πρωτοετείς φοιτητές της Α' κατανομής η υποβολή αιτήσεων γίνεται τον Αύγουστο. Για τους Κύπριους και Ελλαδίτες πρωτοετείς φοιτητές της Β και Γ' κατανομής η υποβολή αιτήσεων γίνεται το Σεπτέμβριο, εντός 2 ημερών μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των κατανομών.
 
3. Ποια είναι η περίοδος διαμονής στη Φοιτητική Εστία;
 
Η διαμονή στην Φ.Ε. ισχύει για ένα ακαδημαϊκό έτος (Σεπτέμβριο-Μάιο). Η χορήγηση των δωματίων σε παλαιούς και πρωτοετείς φοιτητές γίνεται την Κυριακή πριν την έναρξη των μαθημάτων του Χειμερινού Εξαμήνου και η παράδοση τους γίνεται στις 31 Μαΐου έκαστου χρόνου.
 
4. Μπορώ να παρατείνω τη διαμονή μου στη Φοιτητική Εστία;
 
Δικαίωμα παράτασης διαμονής στη Φ.Ε. για τη θερινή περίοδο έχουν ένοικοι και άλλοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου που θα διεκπεραιώνουν ακαδημαϊκές υποχρεώσεις, θα φοιτούν στο θερινό εξάμηνο ή θα εργάζονται σε Τμήματα και Υπηρεσίες του Π.Κ., κατά την περίοδο Ιουνίου – Αυγούστου μόνο.
 
5. Τι είδους δωμάτια υπάρχουν;
 
Υπάρχουν 4 τύποι δωματίων :
 • Δωμάτια τύπου Α με κοινόχρηστη κουζίνα ανά 12 άτομα, προσωπικό χώρο υγιεινής και κλιματιστικά. Παραχωρούνται κυρίως σε φοιτητές παλαιών ετών.
 • Δωμάτια τύπου Β με κοινόχρηστη κουζίνα και κοινόχρηστους χώρους υγιεινής ανά 8 άτομα. Στα δωμάτια περιλαμβάνεται εντοιχισμένος νιπτήρας. Παραχωρούνται κυρίως σε πρωτοετείς φοιτητές.
 • Δωμάτια τύπου Γ (μικρός αριθμός δωματίων) με κοινόχρηστη κουζίνα και κοινόχρηστο χώρο υγιεινής ανά 2 άτομα.
 • Δωμάτια τύπου Δ (μικρός αριθμός δωματίων) με ειδικές ανάγκες, με κοινόχρηστη κουζίνα και κοινόχρηστο χώρο υγιεινής ανά 2 άτομα.
6. Πόσα κοστίζει το ενοίκιο διαμονής στη Φ. Εστία;
 
Το ενοίκιο διαμονής κοστίζει €120 μηνιαίως για τα δωμάτια τύπου Β και Δ και €160 μηνιαίως για τα δωμάτια τύπου Α και Γ. Στο ενοίκιο συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα της κεντρικής θέρμανσης, ηλεκτροδότησης, παροχής νερού, διαδικτύου και τηλεφωνικής σύνδεσης.
 
7. Ποιες διευκολύνσεις προσφέρονται στους ενοίκους;
 • Καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων
 • Υπηρεσία φύλαξης
 • Παροχή δωρεάν διαδικτύου
 • Παροχή τηλεφωνικής συσκευής σε κοινόχρηστους χώρους με τη δυνατότητα εσωτερικής τηλεφωνικής σύνδεσης
 • Παροχή χώρου στάθμευσης
 • Παροχή κοινόχρηστου Κέντρου Εκδηλώσεων
 • Παροχή κοινόχρηστου χώρου πλυντηρίων/στεγνωτηρίων
8. Γιατί να προτιμήσω τη Φοιτητική Εστία για τη διαμονή μου;
 
Διαμένοντας στη Φοιτητική Εστία έχετε την ευκαιρία να ζήσετε σε ένα ασφαλισμένο, υγιεινό και ευχάριστο περιβάλλον, με πολλές ευκαιρίες για κοινωνικοποίηση, ψυχαγωγία και ανάπτυξη!
 
Συγκεκριμένα:
 
√ πραγματοποίηση εκδηλώσεων στο χώρο της Φοιτητικής Εστίας σε τακτική βάση
√ προσωπική επαφή με το προσωπικό του Γραφείου Στέγασης και τους Βοηθούς Φοιτητικής Εστίας
√ σύναψη συμφωνιών αποπληρωμής ενοικίων με δόσεις, για οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα
√ παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για θέματα διαμονής και συγκατοίκησης στους ενοίκους που το χρειάζονται
√ 24ωρη εξυπηρέτηση
√ δέκα λεπτά με τα πόδια από την Πανεπιστημιούπολη
√ στάσεις λεωφορείου ακριβώς έξω από τα κτίρια
√ εμπειρία ζωής!
 
9. Είμαι φοιτητής ERASMUS, πότε και πως μπορώ να αιτηθώ για διαμονή;
 
Για τους ξένους φοιτητές η υποβολή αιτήσεων διαμονής γίνεται μέχρι τις 15 Ιουνίου για το Χειμερινό Εξάμηνο και 15 Νοεμβρίου για το Εαρινό Εξάμηνο. Για υποβολή αίτησης και περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
 
10. Τι είναι η Θερινή Διαμονή, ποια περίοδο περιλαμβάνει και ποιοι μπορούν να αιτηθούν;
 
Δικαίωμα διαμονής στη Φ.Ε. για τη θερινή περίοδο έχουν ένοικοι και άλλοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, ξένοι φοιτητές και ακαδημαϊκοί οι οποίοι διεκπεραιώνουν ακαδημαϊκές υποχρεώσεις, θα εργάζονται σε Τμήματα και Υπηρεσίες του Π.Κ. ή για σκοπούς συμμετοχής σε συνέδρια που διοργανώνονται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατά την περίοδο Ιουνίου –  Αυγούστου. Το Γραφείο Στέγασης δέχεται αιτήσεις για τη θερινή διαμονή μέχρι τις 31 Μαΐου έκαστου έτους.
 
11. Που μπορώ να αποταθώ όταν αντιμετωπίζω Τεχνικά Προβλήματα;
 
Για τεχνικά προβλήματα παρακαλώ αποτείνεστε στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Ενοίκων στα τηλέφωνα: 00357 22893001/5144.
 
12. Που μπορώ να αποταθώ όταν αντιμετωπίσω προβλήματα συγκατοίκησης;
 
Για προβλήματα συγκατοίκησης παρακαλώ αποτείνεστε στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Ενοίκων στα τηλέφωνα : 00357 22893001/5144.
 
13. Τι είδους προγράμματα και εκδηλώσεις διοργανώνονται στη Φοιτητική Εστία;
 
Στο πλαίσιο επίτευξης του στόχου και της αποστολής του το Γραφείο Στέγασης διοργανώνει εκδηλώσεις και προγράμματα που στοχεύουν στην ενημέρωση, ψυχαγωγία και κοινωνική ανάπτυξη του φοιτητή.
 
Ενδεικτικά, το Γραφείο διοργανώνει τα πιο κάτω:
 • Πρόγραμμα Βοηθοί Φοιτητικής Εστίας
 • Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Φ.Ε.
 • Εργαστήρι «Συγκάτοικοι» κ.λ.π.
14. Τι είναι το πρόγραμμα Βοηθοί Φοιτητικής Εστίας;
 
Στο πλαίσιο λειτουργίας της εστίας στη βάση μιας μικρής κοινότητας η οποία παρέχει στο ένοικο ευκαιρίες προσωπικής και κοινωνικής ευημερίας και ανάπτυξης, το Γραφείο Στέγασης διοργανώνει το πρόγραμμα Βοηθοί Φοιτητικής Εστίας (Β.Φ.Ε.). Οι Β.Φ.Ε είναι προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί φοιτητές, οι οποίοι διαμένουν δωρεάν στη Φ.Ε. και συμβάλλουν σημαντικά στο έργο του Γραφείου Στέγασης αναλαμβάνοντας μια σειρά από ευθύνες όπως:
 
 • Εντοπισμός και αναφορά προβλημάτων στη λειτουργία της Φ.Ε.
 • Διοργάνωση προγραμμάτων/εκδηλώσεων
 • Παροχή βοήθειας/στήριξης σε φοιτητές με προβλήματα διαμονής καθώς και προσωπικά ή/και ακαδημαϊκά προβλήματα
 • Διεκπεραίωση διοικητικών καθηκόντων του Γραφείου Στέγασης κτλ.
Οι Β.Φ.Ε. επιλέγονται και εκπαιδεύονται από το Γραφείο Στέγασης. Λεπτομέρειες για το ρόλο του Β.Φ.Ε. και τις προϋποθέσεις/κριτήρια επιλογής δίδονται στο ενημερωτικό έντυπο Πρόγραμμα Βοηθοί Φοιτητικής Εστίας.
 
Μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας για όλες τις σχετικές πληροφορίες εδώ
Όλα τα ενημερωτικά έντυπα βρίσκονται εδώ
 
Αν έχετε οποιοδήποτε άλλο ερώτημα που θα θέλατε να υποβάλετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Στέγασης στα τηλέφωνα: 00357 22894045/4037/4038/3001/5144 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
 • Που μπορώ να βρω το BannerWeb;
 
Από την κύρια σελίδα της Ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου Κύπρου, επιλέξετε το σύνδεσμο BannerWeb που βρίσκεται κάτω-δεξιά στην ενότητα ΕΡΓΑΛΕΙΑ. Στη συνέχεια, επιλέξετε το σύνδεσμο Ελεγχόμενη Πρόσβαση.
 
Επίσης, πρόσβαση στο BannerWeb παρέχεται από το σύνδεσμο ΥΠΗΣΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ που βρίσκεται επίσης στην κύρια Ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Κύπρου στο κατώτερο μέρος δεξιά. Επιλέγοντας το σύνδεσμο ΥΠΗΣΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, παρουσιάζεται η σελίδα με τις διαδικτυακές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το "User Interface" του BannerWeb διατίθεται τόσο στην Ελληνική όσο και στην Αγγλική γλώσσα. Πατώντας είτε στο σύνδεσμο Ελληνικά είτε στο σύνδεσμο Αγγλικά, θα παρουσιαστεί η αρχική σελίδα του BannerWeb.
 
Για να συνδεθείτε στο BannerWeb πατήστε το σύνδεσμο Ελεγχόμενη Πρόσβαση.
 
 • Τι χρειάζομαι για να συνδεθώ στην ελεγχόμενη πρόσβαση του BannerWeb;
Για να συνδεθείς στην ελεγχόμενη πρόσβαση του BannerWeb χρειάζεσαι τον Κωδικό και το Συνθηματικό που
χρησιμοποιείς για την πρόσβαση σου στο Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (Web Mail) του Πανεπιστημίου Κύπρου.
 
 • Τι θα κάνω αν ξέχασα τον κωδικό χρήστη ή και το συνθηματικό μου;
Φοιτητές και Ακαδημαϊκοί οι οποίοι έχουν ξεχάσει το Κωδικό Πρόσβασης ή το Συνθηματικό τους, μπορούν από μόνοι τους είτε να βρουν τον κωδικό τους ή να εκδώσουν νέο συνθηματικό, μέσω της ιστοσελίδας https://webmail.ucy.ac.cy/ και πατώντας τους αντίστοιχους συνδέσμους «Forgot your User Name?» και «Forgot your Password?».
 
Επίσης, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Εξυπηρέτησης Χρηστών της Υπηρεσίας Πληροφορικών Συστημάτων στο τηλέφωνο 2289 4444.
 
 • Γνωρίζω τον Κωδικό και το Συνθηματικό για το Web Mail αλλά δεν μου επιτρέπεται η σύνδεση μου στο Banner Web;
Επικοινωνήστε με την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας στο τηλέφωνο 22 89 4021.
 
 • Με ποιον θα επικοινωνήσω αν έχω απορίες για τα ακαδημαϊκά ή τα προσωπικά μου στοιχεία;
Εάν έχεις απορίες για τα ακαδημαϊκά ή τα προσωπικά σου στοιχεία θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας στο τηλέφωνο 22 89 4021.
 
 • Τι είναι το BannerWeb;
Το BannerWeb είναι το σύστημα που χρησιμοποιείται από το Πανεπιστήμιο, για να παρέχει στο ακαδημαϊκό προσωπικό και τους φοιτητές την πρόσβαση μέσω του Διαδικτύου σε πληροφορίες που αφορούν ακαδημαϊκά στοιχεία.
 
 • Ποιοι και γιατί το χρησιμοποιούν;
Οι Ακαδημαϊκοί Σύμβουλοι χρησιμοποιούν το BannerWeb για να βλέπουν τα ακαδημαϊκά στοιχεία του φοιτητή που συμβουλεύουν όπως αναλυτικές βαθμολογίες και ωρολόγιο πρόγραμμα καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.
 
Οι Διδάσκοντες χρησιμοποιούν το BannerWeb για να βλέπουν τα στοιχεία του μαθήματος που διδάσκουν, τις λίστες των φοιτητών που παρακολουθούν το μάθημά τους και να καταχωρούν βαθμολογίες.
 
Οι Φοιτητές χρησιμοποιούν το BannerWeb για να βλέπουν τα ακαδημαϊκά και προσωπικά τους στοιχεία όπως αναλυτικές βαθμολογίες, ωρολόγιο πρόγραμμα, διευθύνσεις, τηλέφωνα καθώς και να εγγράφονται στα μαθήματα.
 
 Συνήθεις Ερωτήσεις – Γραφείο Εξυπηρέτησης
 
 
 • Από πού μπορώ να προμηθευτώ αναλυτική βαθμολογία και βεβαίωση φοίτησης και πόσα στοιχίζουν;
Τόσο η Αναλυτική Βαθμολογία όσο και η Βεβαίωση Φοίτησης για Προπτυχιακούς και Μεταπτυχιακούς Φοιτητές, ετοιμάζονται από το Γραφείο Εξυπηρέτησης της Υ.Σ.Φ.Μ. στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.
 
Κόστος:
 
Έκδοση Βεβαίωσης Φοίτησης/Εγγραφής  και Αναλυτικής Βαθμολογίας:
 
€2 το πρωτότυπο
€1 το πιστοποιημένο αντίγραφο
 
Μετάφραση Αναλυτικής Βαθμολογίας:
 
€15 ένα πρωτότυπο
€20 δύο πρωτότυπα
€25 τρία πρωτότυπα
€30 τέσσερα πρωτότυπα
€1 πιστοποιημένο αντίγραφο
 
Μετάφραση Πτυχίου:
 
€8 το πρωτότυπο
€1 το πιστοποιημένο αντίγραφο
 • Τι είναι το ΔΟΑΤΑΠ;
Το ΔΟΑΤΑΠ (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης), είναι ο αρμόδιος Οργανισμός στην Ελλάδα για την αναγνώριση πτυχίων.  Το Γραφείο Εξυπηρέτησης μετά από αίτημα του φοιτητή, αναλαμβάνει να αποσταλούν στο ΔΟΑΤΑΠ τα απαραίτητα έγγραφα (πιστοποιημένο αντίγραφο πτυχίου, αναλυτική βαθμολογία, βεβαίωση για τον τόπο σπουδών και περιγραφή των μαθημάτων).
 
 • Που μπορώ να αιτηθώ για φοιτητική ταυτότητα;

Για έκδοση φοιτητικής ταυτότητας θα πρέπει να μεταβείτε στον σύνδεσμο: www.ucy.ac.cy/ucycard για την επιβεβαίωση των στοιχείων σας. Εφόσον υποβάλετε σωστά τα ηλεκτρονικά σας στοιχεία, θα πάρετε επιβεβαίωση αποδοχής από τον διαχειριστή. Σε διάστημα 2 εργάσιμων ημερών παρακαλώ όπως ελέγξετε ξανά στον ίδιο σύνδεσμο την κατάσταση του αιτήματος σας. Θα πρέπει να αναφέρετα στην " Κατάσταση Αιτήματος : Έχει αποσταλεί για εκτύπωση κάρτας". Σε αυτή την περίπτωση παρακαλώ όπως μεταβείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://tinyurl.com/pkyplox (Κατάλογος Εκτυπωμένων Καρτών) για να ελέγξετε κατά πόσο η κάρτα σας είναι έτοιμη για παραλαβή.

Εάν διαπιστώσετε ότι η κάρτα σας είναι έτοιμη, παρακαλώ όπως μεταβείτε στο Γραφείο Ταχείας Εξυπηρέτησης για να την παραλάβετε
στο Κτίριο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων (ΚΟΔ 07) Αριθμός Γραφείου 16 – καθημερινά μεταξύ των ωρών 09.00-13.00.  Εάν το όνομα σας δεν αναφέρεται στον Κατάλογο Εκτυπωμένων Καρτών, παρακαλώ όπως ελέγχετε σε συχνή βάση, διότι ο κατάλογος ενημερώνεται καθημερινά.  Εάν (κατόπιν παρόδου 2 εβδομάδων από την επιβεβαίωση των ηλεκτρονικών σας στοιχείων) η κάρτα σας δεν έχει εκτυπωθεί ακόμα, παρακαλώ όπως επικοινωνείτε με ηλεκτρονικό μήνυμα στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  αναφέροντας πλήρη στοιχεία (όνομα, τμήμα, ταυτότητα και τηλέφωνο) για να ενημερωθείτε για την κατάσταση της κάρτας σας.
 
Σε περίπτωση που στην Κατάσταση Αιτήματος (στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο επιβεβαίωσης στοιχείων) δεν αναφέρεται ότι η κάρτα σας έχει αποσταλεί για εκτύπωση, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην υποβολή της αίτησης σας και αυτό θα φαίνεται στην Κατάσταση Αιτήματος. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία και έχετε υποβάλει την προσωπική σας φωτογραφία (200 Χ 300 pixels) για να γίνει αποδεκτή από τον διαχειριστή.
 • Από πού μπορώ να προμηθευτώ αναμνηστικά είδη του Π.Κ;
Το Γραφείο Εξυπηρέτησης διαθέτει προς πώληση αναμνηστικά είδη του Πανεπιστημίου Κύπρου, για την ενίσχυση του Σωματείου Ευημερίας Άπορων Φοιτητών του Πανεπιστημίου.  Στον πιο κάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τα προϊόντα που υπάρχουν:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Ποιος είναι ο ρόλος του Γραφείου Σταδιοδρομίας;
  Το Γραφείο Σταδιοδρομίας
  σε γενικές γραμμές βοηθά τους φοιτητές-απόφοιτους του Πανεπιστημίου Κύπρου να προετοιμαστούν για την ένταξη τους στην αγορά εργασίας, και διευκολύνει τις διάφορες εταιρείες και οργανισμούς στην εξεύρεση εργαζομένων. Είναι δηλαδή ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου και της αγοράς εργασίας. Παράλληλα το Γραφείο βοηθά τους ενδιαφερόμενους φοιτητές/τριες να επιλέξουν εκπαιδευτικά ιδρύματα και μεταπτυχιακά προγράμματα στο εξωτερικό στα οποία μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

 

 • Σε ποιους απευθύνεται;
  Το ΓΣ απευθύνεται σε φοιτητές και σε αποφοίτους  του Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

 • Ποιες είναι οι δραστηριότητες του Γραφείου Σταδιοδρομίας:
  • Συνέχιση των Σπουδών: Πληροφόρηση και ενημέρωση των φοιτητών για μεταπτυχιακά προγράμματα στο εξωτερικό.
  • Επαγγελματική Καθοδήγηση: καταγραφή επιλογών, πληροφόρηση για επαγγελματικούς κλάδους, περιγραφή επαγγελμάτων και καταγραφή προοπτικών απασχόλησης.
  • Υποτροφίες: ανακοίνωση προκηρύξεων για υποτροφίες που ανακοινώνονται από διάφορους φορείς όπως το Fulbright, το British Council, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Πρεσβείες κ.α.
  • Εξεύρεση Εργασίας: ανακοίνωση κενών θέσεων εργασίας τόσο εντός όσο και εκτός Πανεπιστημίου, για πλήρη ή μερική απασχόληση, όπως επίσης και για την απόκτηση εργασιακής πείρας (internships).
  • Παρουσιάσεις Εργοδοτών και Επαγγελματικών Συνδέσμων: διοργάνωση παρουσιάσεων εταιρειών από όλο το φάσμα της αγοράς εργασίας, είτε μέσα από τις «ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ» είτε και σε ατομικό επίπεδο.
  • Εργαστήρια και Παρουσιάσεις: Τα εργαστήρια αυτά έχουν μια ευρεία θεματολογία με σκοπό την απόκτηση γενικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν τον κάθε φοιτητή και απόφοιτο π.χ. Ετοιμασία Βιογραφικού Σημειώματος και Αυτοπεριγραφικής Έκθεσης, Ομαδικότητα, Ηγεσία, Ετοιμασία Παρουσιάσεων και Εκθέσεων, Διαπροσωπικές Σχέσεις, Επικοινωνία, Επαγγελματική Συμπεριφορά, Δικτύωση κ.α.
  • Μεταφράσεις: Μετάφραση αναλυτικών βαθμολογιών και πτυχίων στα αγγλικά.

 

 • Με ποιους τρόπους μπορεί το Γραφείο βοηθήσει;
  Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κλείσεις ένας ραντεβού μαζί μας. Οι ατομικές συναντήσεις διαρκούν περίπου 30 λεπτά και σε αυτές μπορούμε να εξερευνήσουμε τις επιλογές σου για μεταπτυχιακά, να μιλήσουμε για το επαγγελματικό σου μέλλον, τις προοπτικές του επαγγελματικού σου κλάδου κ.α. Απαραίτητη προϋπόθεση να προγραμματίσουμε την συνάντηση τουλάχιστον 3 μέρες προηγουμένως για την καλύτερη προετοιμασία τόσο την δικά μας όσο και την δική σου.
  Επίσης μπορείς να περάσεις απροειδοποίητα από τα γραφεία μας, για μια γρήγορη συμβουλή, ενώ μια άλλη λύση ειδικά εάν δεν μπορείς να περάσεις είναι η αποστολή email με συγκεκριμένα όμως ερωτήματα.