Το Πρόγραμμα Εθελοντών Φοιτητών έχει ως στόχο την ανάπτυξη και την προώθηση του εθελοντισμού ανάμεσα στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, με δράσεις εντός και εκτός Πανεπιστημίου. Προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες την ευκαιρία συναναστροφής με άλλα άτομα και προωθεί την συνεργασία, την αλληλεγγύη και την προσφορά. Καλλιεργεί την αυτοπεποίθηση και τον αυτοσεβασμό του ατόμου και χαρίζει νέες, μοναδικές εμπειρίες σε όλους τους συμμετέχοντες. Ο καθένας μπορεί να προσφέρει λίγο από τον ελεύθερο του χρόνο και να συμμετέχει στις διαφορετικές δραστηριότητες του προγράμματος μας. Η εθελοντική δράση μπορεί να είναι πλέον τρόπος ζωής.
 
Μην διστάσεις να έρθεις σε επικοινωνία μαζί μας!
           Χρειαζόμαστε και την δική σου συμβολή για να κάνουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο...
                         Με την δική σου αγάπη θα προσφέρεις ΧΑΡΑ, ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ σε άλλους ανθρώπους...
                                          Η εθελοντική σου δράση ας είναι πλέον τρόπος ζωής γιατί πραγματικά αξίζει...
                                                                 Η Μικρή Κίνηση Προσφοράς είναι μια Μεγάλη Κίνηση Αγάπης!
 
Έλα και εσύ να γνωρίσεις το ΠΕΦ και ζήσε την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά!  
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
(ΕΝΑΡΞΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ  ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2021-22)
 
 
 
(Δεν απαιτείται πληρωμή πριν την κράτηση θέσης) 
 

ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ-ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΕΙΣΔΟΧΗΣ  2021 & 2020

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΝΟΝΕΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ 
Ημερομηνίες για υποβολή αίτησης στο
Σύστημα Β Κατανομής θέσεων: 27/08/21 μέχρι 01/09/21
 
 
 
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ
 
 
 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ  Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
 
Δείγμα Βεβαίωσης Συμμετοχής Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αγαπητοί/τές φίλοι/φίλες,
 
Eκ μέρους της Yπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Mέριμνας (Y.Σ.Φ.M.) σας καλωσορίζω στη νέα μας ιστοσελίδα.
 
Η Y.Σ.Φ.M. προσφέρει βασικές υπηρεσίες σε θέματα σπουδών, σταδιοδρομίας, προσωπικής καθοδήγησης, κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης, στέγασης, φοιτητικών δραστηριοτήτων, αθλητικών δραστηριοτήτων και υγείας.
 
Παρέχει πληροφορίες για την πολιτική εισδοχής, τις εισαγωγικές εξετάσεις, τα προγράμματα σπουδών, ετοιμάζει ωρολόγια προγράμματα, προγράμματα εξετάσεων, εκδίδει πιστοποιητικά σπουδών κ.α.
 
Προσφέρει ακόμη εμπιστευτικές συμβουλευτικές υπηρεσίες και βοήθεια για προβλήματα προσωπικής, ακαδημαϊκής και οικονομικής φύσης καθώς και για θέματα ευημερίας.
 
Eπίσης, η Yπηρεσία μας βοηθά τους φοιτητές στην ανάπτυξη ομαδικών δραστηριοτήτων και παρέχει ενημέρωση και βοήθεια σε θέματα που αφορούν τη ζωή τους στο Πανεπιστήμιο, όπως στέγαση, σίτιση και υποτροφίες.
 
H Yπηρεσία είναι υπεύθυνη για την εργοδότηση φοιτητών στις διάφορες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου παρέχοντας παράλληλα ενημέρωση σε θέματα σταδιοδρομίας.
 
Εύχομαι να βρείτε τόσο τις υπηρεσίες που προσφέρουμε όσο και τις ιστοσελίδες μας χρήσιμες και πολύ θα χαρούμε να έχουμε τις όποιες παρατηρήσεις και εισηγήσεις σας.
 
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
 
Φίλιππος Παττούρας
Προϊστάμενος Σπουδών και Φοιτητικής Mέριμνας
 
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
 
 
 
Κράτηση θέση Επιτυχόντων Α΄ Κατανομής Παγκυπρίων Εξετάσεων 

(Tο σύστημα θα ανοίξει από την Τετάρτη 07/07/21 μέχρι και την Τρίτη 13/07/21 και ώρα 12:00μ

Οδηγός Κράτησης Θέσης (Εγχειρίδιο) 

 

Αίτηση Β΄Κατανομής Θέσεων Παγκυπρίων Εξετάσεων

       Ηλεκτρονικές Αιτήσεις: Τετάρτη 07/07/21 μέχρι και την Τρίτη 13/07/21 και ώρα 12:00μ

Οι Εθνοφρουροί οι οποίοι παρακάθησαν Παγκύπριες Εξετάσεις το 2021 και θα φοιτήσουν το 2022 δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιεσδήποτε ενέργειες για τη Β κατανομή τώρα.

Θα ενημερωθούν με Ανακοίνωση μέσα Σεπτεμβρίου 2021

 
(Απαραίτητη πληρωμή πριν την κράτηση θέσης)
 

(ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ  ΤΟΥ ΠΚ)
 
ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
(27/8/21 - 1/9/21)   

Τα αποτελέσματα της Β' Κατανομής Θέσεων θα ανακοινωθούν μέχρι 6.9.21

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
 
(Tο σύστημα θα ανοίξει από την Τετάρτη 07/07/21 μέχρι και την Τρίτη 13/07/21 και ώρα 12:00μ)
 
 
 
 
 
 
 

Υψηλότερες - Χαμηλότερες Βαθμολογίες Παγκυπρίων Εξετάσεων 2021 -2020 

 ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ Απαλλαγές Μαθημάτων Ξένης Γλώσσας
 
 
Υποψήφιοι οι οποίοι παρακάθονται στις Πανελλήνιες Εξετάσεις γίνονται δεκτοί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου σε ποσοστό ίσο με το 10% του συνολικού αριθμού των προσφερόμενων θέσεων μέσω των Παγκύπριων Εξετάσεων. Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται με βάση τα αποτελέσματα των Πανελλήνιων Εξετάσεων, αφού πρώτα συμπληρώσουν το ειδικό μηχανογραφικό έντυπο του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στις εξετάσεις αυτές μπορούν να συμμετάσχουν και Κύπριοι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας.
 
Το Παράρτημα Διπλώματος (Diploma Supplement – DS) αποτελεί ένα επεξηγηματικό έγγραφο το οποίο χορηγείται σε όλους τους απόφοιτους του Πανεπιστημίου Κύπρου, προπτυχιακού επιπέδου και μεταπτυχιακού επιπέδου (μάστερ), μαζί με το πτυχίο τους. Το Παράρτημα Διπλώματος δεν αποτελεί υποκατάστατο του πρωτότυπου πτυχίου ή διπλώματος αλλά επισυνάπτεται σε αυτόν και συμβάλλει ώστε να είναι πιο εύκολα κατανοητός σε περίπτωση που θα χρησιμοποιηθεί σε χώρα διαφορετική από τη χώρα έκδοσής του. Παρέχεται δωρεάν στους αποφοίτους και περιέχει πληροφορίες σχετικές με τη φύση, το επίπεδο, το γενικότερο πλαίσιο εκπαίδευσης, το περιεχόμενο και το καθεστώς των σπουδών του κάθε αποφοίτου.
 
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με το Γραφείο Εξυπηρέτησης της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας ως εξής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ.: 00357-22894021