Μήνυμα Καλωσορίσματος

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα του Τμήματος Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής (ΜΜΚ) του Πανεπιστημίου Κύπρου. Είμαστε ένα νέο τμήμα το οποίο ιδρύθηκε το 2002, δέχθηκε τους πρώτους προπτυχιακούς φοιτητές τον Σεπτέμβριο του 2003 ...περισσότερα

Θεοδώρα Κυράτση
Πρόεδρος Τμήματος

Σεμινάριο με θέμα Μηχανισμός των Αντικυθήρων

Την μεθεπόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί το Τμήμα μας, μέσω του προγράμματος ERASMUS, ο Καθηγητής Κυριάκος Ευσταθίου από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα παρουσιάσει την έρευνα του σε σχέση με το Μηχανισμό των Αντικυθήρων. Για περισσότερα διαβάστε εδώ.
Το σεμινάριο θα καταπιαστεί με την ανάλυση, χρησιμότητα, λειτουργία, κατασκευή και ανακατασκευή του μηχανισμού, και στην αίθουσα θα υπάρχει διαθέσιμο πιστό αντίγραφο του μηχανισμού για παρατήρηση από το ακροατήριο.
     
Το σεμινάριο θα γίνει:
 
Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019
 
11:00 – 13:00
Κέντρο Πληροφόρησης Βιβλιοθήκης «Στέλιος Ιωάννου»
Αμφιθέατρο 012, Πανεπιστημιούπολη

Με εκτιμηση
Λουκάς Λουκά

«ΜΑΧΗ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜ. ΜΜΚ

Σημαντικές μελέτες από το Εργαστήριο Βιοφυσικής του Καρκίνου του Τμήματος Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής με επικεφαλή τον Δρ. Τριαντάφυλλο Στυλιανόπουλο, που στοχεύουν στην αποδοτικότερη θεραπεία του καρκίνου. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

3ο Βραβείο - Διαγωνισμός "ΦΟΙΤΩ 2017"

Οι φοιτητές μας Αλεξάνδρα Χριστοφή και Χρίστος Χρήστου έλαβαν το 3ο Βραβείο στον Διαγωνισμό του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας «Φοιτητές στην Έρευνα - ΦΟΙΤΩ 2017» για την διπλωματική εργασία: "Πολυμερικές Ίνες σε συνδυασμό με δομικά υλικά". Η εργασία εκπονήθηκε υπό την καθοδήγηση των Δρ. Θεοδώρας Κρασιά-Χριστοφόρου (Τμήμα ΜΜΚ) και Δρ. Ιωάννη Ιωάννου (Τμήμα ΠΜΜΠ).

Θερινό Σχολείο για μαθητές Λυκείου

Το Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής (ΜΜΚ) του Πανεπιστημίου Κύπρου στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για ενημέρωση των μαθητών για τις τεχνολογικές επιστήμες διοργάνωσε με επιτυχία Θερινό Σχολείο «Γνωριμία με την Μηχανολογία και Κατασκευαστική». Πρόγραμμα Θερινού Σχολείου και σχετικό έντυπο. 

Διεθνής Διάκριση Τελειόφοιτων Προπτυχιακών Φοιτητών

  • Στα πλαίσια της διπλωματικής τους εργασίας οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής Μιχάλης Λύρας και Λητώ Ζυμαρίδη συνεργάστηκαν με την Airbus Group Innovations. Σχετική ανακοίνωση.

Εκπαιδευτική ημερίδα με τίτλο "Parallel Programming in Modern Fortran"

Το τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής στα πλαίσια της ενημέρωσης και εκπαίδευσης των φοιτητών του, οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία εκπαιδευτική ημερίδα με τίτλο "Parallel Programming in Modern Fortran" από τις 24-31 Μαίου 2017.