Η γένεση και η εξέλιξη της επίσημης ιδεολογίας της σύγχρονης Τουρκίας
 
ISBN 978-960-442-804-5
Κωδικός Ευδόξου: 102071446
224 σελ.
14 x 20.5 εκ.
 
 
 
 
kemalismos Ο Κεμαλισμός είναι ταυτισμένος με το τούρκικο κράτος. Εκτός από ιδρυτής της τούρκικης δημοκρατίας, ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ διαχειρίστηκε η διαδικασία σύγκρουσης του τουρκικού έθνους μεταφέροντας σε μεγάλο μέρος των πολιτών τη δική του αντίληψη για τον πολιτισμό. Ο Κεμαλισμός ως ηγεμονική ιδεολογία είναι η «βούληση για πολιτισμό» η οποία στρέφεται κατά του οθωμανοϊσλαμικού παρελθόντος και επιχειρεί μέσα από τη συναίνεση/επιβολή την ολική μεταμόρφωση της κοινωνίας. Με αυτή την έννοια σημάδεψε βαθιά την ταυτότητα και την μνήμη της κοινωνίας, ενώ συντηρείται και μέσα από τους κρατικούς θεσμούς. Η γνώση της γέννησης και εξέλιξής του είναι απαραίτητη για την κατανόηση της πολιτικής ζωής της σύγχρονης Τουρκίας.
Η παρούσα μελέτη αποτελείται από τρία μέρη. Στο πρώτο εξετάζονται οι προσπάθειες εκσυγχρονισμού πριν τον Κεμαλισμό και η γέννηση του τουρκικού εθνικισμού. Στο δεύτερο αναλύεται ο Κεμαλισμός ως η επίσημη και ιδρυτική ιδεολογία του τουρκικού κράτους, καθώς και η σταδιακή εξέλιξη του σε «Κεμαλισμούς». Στο τρίτο και τελευταίο μέρος περιγράφεται η κατάσταση στην οποία οδηγείται ο Κεμαλισμός τη σημερινή περίοδο, καθώς η Τουρκία οδεύει προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Δείγμα Βιβλίου

Για δωρεάν δείγμα βιβλίου, πατήστε εδώ
 
ΑΓΟΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ
 
Έντυπη μορφή:
Νέα μειωμένη τιμή: €5 (κανονική τιμή €18)
O αγοραστής δεν επιβαρύνεται με επιπλέον έξοδα αποστολής.
                                       
Για αγορά του βιβλίου μέσω διαδικτύου απαιτείται χρήση πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας (Visa, MasterCard, American Express).

Η αγορά πραγματοποιείται μέσω της JCC. Για να προχωρήσετε σε αγορά πατήστε εδώ.
 
Ηλεκτρονική μορφή (pdf):
Tιμή: €4
 
Για εξασφάλιση της ηλεκτρονικής έκδοσης του βιβλίου πατήστε εδώ για αγορά του δικαιώματος πρόσβασης στην ηλεκτρονική έκδοση (μετά την αγορά θα σας σταλεί η ηλεκτρονική έκδοση και ο μοναδικός κωδικός για την έκδοση αυτή).